Speakerpunch is een band die zijn oorsprong vindt in de omgeving van Dordrecht. De muziek die ze brengen kun je onderbrengen in een mengsel van Speedrock, Punkrock, Sleazerock en Rockabilly. Heel wat stijlen in één geheel, wat de heren echt lekker weten te spelen. Vetkuiven, spekzolen, leren jacks, pin-up dames en oldtimer classic cars…die beelden komen in mijn brein op als ik hun muziek hoor. 

Speakerpunch bestaat uit vijf leden, te weten de gitaarveteraan Ed Nederlof, de vocalist (schreeuwerd) Martijn Vermeulen, de technische bassist Simon Boudewijn, de drumkunstenaar John den Engelen en de sologitarist Stefan Lugfigheid. De heren hebben duidelijk lol in wat ze doen en dat hebben velen al mee kunnen maken bij verschillende live-optredens! In de vele verschillende zalen in het land hebben ze al een aardige reputatie opgebouwd als onvervalste rockers. Zalen als Exit (Rotterdam), The Rumbler (Eindhoven), Bibelot (Dordrecht) en Baroeg (Rotterdam) hebben uitvoerig kennisgemaakt met dit vijftal. Eerlijk gezegd heb ik er spijt van dat ik nog niet bij ze ben wezen kijken, want dit vijftal zet ik in hetzelfde rijtje als Dicemen, Wildcats en Peter Pan Speedrock!

Als deze heren op deze manier doorgaan komen ze toch echt een heel stuk verder in de huidige rockscene! Nu even over hun E.P. 2.0, vier tracks, waarbij hun eigen stijl toch echt de boventoon voert. Okay, er zit van alles in, maar heel goed samengevoegd tot één geheel, wat niet iedere band voor elkaar zou kunnen krijgen. Het eerste nummer getiteld 'Blood and Fire' pakt je direct en doet je verlangen naar meer! Het tweede nummer 'Swanlake' doet precies hetzelfde en de laatste twee tracks houden je op hetzelfde spoor en doet mij balen dat het “maar” een EP is… Jongens van Speakerpucnh, doe mij een groot plezier en kom snel met een vol album uit please! Ik smeek het jullie, dus kom op! Voor info over hun optredens verwijs ik jullie graag naar hun website. (9/10)(Eigen beheer)

Deel: