Meer dan 20.000 Pinkpopfans gaven via de website hun Gouden Tip door aan de organisatie. Uit al deze inzendingen probeert de organisatie ieder jaar weer enkele bands te contracteren. Met de komst van Mumford and Sons kan de organisatie dan ook een veel gevraagde act bevestigen. Deze Britse band werd pas in december 2007 opgericht door Marcus Mumford (vocalen, gitaar en drums), Winston Marshal (vocalen, banjo), Ben Lovett (vocalen, keyboard, orgel) en Ted Dwane (vocalen, dubbele bas).

Het debuutalbum van Mumford and Sons, “Sign No More”, waarvan er wereldwijd meer dan 4 miljoen stuks zijn verkocht, staat vol banjo’s, accordeons en contrabassen die een mix van country, bluegrass en folk laten horen. Kortom een festivalband bij uitstek. Zo zette de band Lowlands in 2010 en Glastonbury in 2011 nog op zijn kop. Later dit jaar komt hun tweede album uit.

De band staat op Pinkstermaandag voor afsluiter Bruce Springsteen & The E-Street Band op het hoofdpodium geprogrammeerd. Eerder kon de organisatie al The Cure (afsluiter zaterdag 26 mei), Soundgarden (zondag 27 mei) en Bruce Springsteen & The E-Street Band (afsluiter Pinkstermaandag 28 mei) bekendmaken.

Deel: