De afgelopen tijd heeft de Amsterdammer RBDJAN niet stil gezeten. RBDJAN bracht gisteren zijn nieuwe videoclip ‘Hou Van Amsterdam’ ft. Lange Frans & Mick Harren uit, geproduceerd door Soulsearchin’. Deze track is afkomstig van zijn debuutalbum ‘De Onderbaas’. Vorige week was RBDJAN nog te zien in het succesvolle en spraakmakende programma van Ali B: ‘Ali B Op Volle Toeren’. Zijn korte film ‘Linkerbaan’, door Opslaan Als komt binnenkort ook uit. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, is RBDJAN ook nog eens bezig met zijn tweede album, waarvan er tot op heden nog geen datum van bekend is.

Met zijn debuutalbum ‘De Onderbaas’, die in 2011 is uitgekomen onder Top Notch/Universal & THC Recordz, heeft hij heel Nederland wakker geschud. Het album, geheel geproduceerd door het producersteam Soulsearchin’, is ontzettend goed ontvangen en kwam binnen op de 17eplek in de iTunes Nederlandse Album Top 100 (hiphop) en bleef ook stijgen. Critici benoemt het een “classic hip-hop album dat heerlijk wegluistert van begin tot eind.”

RBDJAN was niet alleen bezig met het afronden van zijn korte film, ‘Linkerbaan’ door Opslaan Als, ook was druk met het schieten van zijn huidige videoclip ‘Hou van Amsterdam’ ft. Lange Frans, Mick Harren & Piet Schmidt. RBDJAN zegt dan ook: “Als token van victory, heb ik ‘Hou van Amsterdam’ nog uitgebracht. Ik hou van onze hoofdstad en het is mijn favoriete nummer van het album.”

Over de korte film ‘Linkerbaan’, die deze maand nog zal uitkomen met een gastrol van niemand minder dan de bekende acteur Peter Faber, zegt RBDJAN het volgende: “Linkerbaan gaat over een periode uit mijn leven waarin ik dealde. Ik wil niets verheerlijken, met deze film wil ik duidelijk maken en/of benadrukken, dat het leven geen keerzijdes kent. Niets is wat het lijkt. Ik wil de jongeren laten zien dat er andere manieren zijn om positief door het leven te gaan. Ik hoop dat door middel van deze film, zij gaan leren van mijn fouten.”

Deel: