De cast van de nieuwe musical Saturday Night Fever met o.a. Joey Ferre, Noortje Herlaar en Laurie Reijs begon gisteren na wekenlange repetities in de studio met de allereerste repetities in het theater. De cast kreeg hierbij voor het eerst de nieuwe decors te zien, die zichtbaar in de smaak vielen. Met het aansnijden van de taart werd het officiële startsein ’s morgens gegeven in Theater aan de Schie in Schiedam. Vrijdag 17 februari is de première in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Deze musical, die zich uiteraard nog wel afspeelt in de jaren ’70 in New York, heeft een nieuw script dat meer hedendaags is, nieuwe moderne decors, eigentijdse choreografieën en outfits in huidige trends met een knipoog naar de jaren ’70. De legendarische Bee Gees hits ‘Stayin Alive’, ‘Night Fever’ en ‘You should be dancing’, ook te horen in deze musical, wisten generaties te betoveren. Joey Ferre is te zien als Tony Manero, Noortje Herlaar kruipt in de rol van Stephanie Mangano, de bloedmooie nieuwe danspartner van Tony. Annette, die ook uit Brooklyn komt en de vaste danspartner van Tony is, wordt gespeeld door Laurie Reijs. Saturday Night Fever is te zien vanaf februari 2012 in de 14 grootste theaters van Nederland.

De internationale disco musical Saturday Night Fever vertelt het verhaal van Tony Manero, opgegroeid in het armeBrooklyn. Elke zaterdagavond ontsnappen hij en zijn vrienden aan de dagelijkse realiteit in de disco ‘2001 Odyssey’. Tony is de koning van de dansvloer. Als hij op een avond de mooie Stephanie Mangano ontmoet, laat hij zijn vaste danspartner Annette vallen. Hij besluit samen met haar de stap naar het succesvolle Manhattan te wagen.

Foto’s (c) Roy Beusker

Deel: