Terwijl de discussie steeds heftiger wordt of muziek voortaan alleen nog maar digitaal moet worden uitgebracht of niet, gaat New-Wave-legende Gary Numan weer terug naar hoe het begon, en hoort. De Britse zanger en gitarist gaat zijn muziek weer gewoon heruitgeven, geremasterd, maar dan wel op vinyl. Naast zijn succesalbum ‘Telekon’ komt er een 5-LP-box, getiteld ’80-81′ met daarop het album ‘Telekon’ en een registratie van Numan’s laatste live show in de Wembley Arena.

Telekon uit 1980 was zijn derde nummer 1 album op rij in de Engelse hitlijsten. Een album met een donkere ondertoon; het laat een artiest zien die worstelt met gevoelens van paranoia en teleurstelling en die vooral flink uithaalt naar de media. Destijds werd het album om financiële redenen op één LP uitgebracht, nu krijgt de klassieker met hits als ‘We Are Glass’ en ‘I Die: You Die’ alle ruimte op 2LP’s in een gatefold sleeve!

In 1981 gaf Gary Numan zijn laatste live show in de Wembley Arena op 28 april 1981; Living Ornaments ’81 is de registratie van dat legendarische concert, die nu samen met het album Telekon in een 5LP boxset wordt uitgebracht. Nummers van de show bestrijken de periode van ‘Are Friends Electric’ naar ‘Cars’ tot de single ‘She’s Got Claws’ van het album Dance. Het concert wordt door de fans gezien als misschien wel het mooiste optreden van Numan allertijden.


Deel: