Bijna zeventig kandidaten betraden het podium tijdens de voorronden. Acht werden er geselecteerd, kregen een workshop aangeboden en speelden try-outs. Na de spannende halve finales van de Culture Comedy Award 2011, heeft de jury vier finalisten geselecteerd. In willekeurige volgorde zijn dat Felix Heezemans (NL), 2 Farbod Moghaddam (NL), Berit Companjen (NL) en Gerthein Boersma (NL). Zij staan vanavond op het podium van het Parktheater Eindhoven in de strijd om de felbegeerde titel: ‘het grootste stand-up comedy talent van Nederland en België’.

Naast de onafhankelijke vakjury, brengt het publiek een belangrijke stem uit op de finaleavond. Zij bepalen wie er met de publieksprijs naar huis gaat. De winnaar krijgt een optreden aangeboden op Curaçao en toert vervolgens met de andere finalisten door Nederland en België.

Master of Ceremonies op zaterdag 5 november is de welbekende Nederlandse comedian Martijn Koning. Martijn stond in 2004 in de finales van de Culture Comedy Award en is inmiddels lid van de Comedytrain, met eigen eindemaandshows in Toomler. Het gastoptreden wordt verzorgd door Bert Gabriëls, deze alom geliefde Vlaamse comedian en TV-maker is eveneens oud-finalist en presenteert het succesprogramma ‘Zonde van de Zendtijd’, dat in 2010 werd bekroond met de Vlaamse Televisie Ster voor Beste humor- en Comedy Programma.

Deel: