Vandaag is het precies 20 jaar geleden dat in San Diego, California de legendarische Miles Davis overleed. Davis wordt door verschillende deskundigen beschouwd als één van de meest invloedrijke, vernieuwende en originele muzikanten van de twintigste eeuw. Hij speelde verschillende stijlen, waaronder bop, cool jazz, modale jazz en jazzrockfusion. De stijl van Davis’ is herkenbaar en origineel en oefent tot op decennia na zijn overlijden invloed uit op jazzmusici.

{slide=Miles Davis’ succesalbums}


{/slide}

Miles Davis werd geboren op 26 mei 1926 in Santa Monica en kwam uit een relatief welgestelde zwarte familie. Bekende albums van Davis zijn ‘Birth of the Cool’, ‘Tutu’, en ‘Kind of Blue’. De trompetist won vele prijzen, waaronder acht Grammy Awards. Op 28 september 1991 overleed Davis op 65-jarige leeftijd aan een hartaanval. Davis liet drie ex-vrouwen en vier kinderen na.

Deel: