Muffler Men album artIk verheugde me zo op dit album, had natuurlijk al wat gehoord op myspace. En daar kom bij dat over het algemeen Belgisch fabricaat vaak verre van teleurstellend is. Ik was dan ook heel sacherijnig toen maandag mijn brievenbus nog leeg was! Gelukkig lopen er op dinsdag ook nog postbodes rond!

Daar was ie dan! Netjes in plastic, ‘t plastic zat er natuurlijk niet voor lang omheen. Gave album art en mooie foto’s in het boekje. Zo, en nu de cd speler in. Track 1 ‘Daily taste of Summer’, meteen gaan de FooFighters en Queens of the Stone Age alarm bellen rinkelen, machtig mooi en ook zeker goed en lekker in het gehoor met gitaar en drum werk waar ontzettend veel power in zit.

Als een album zo begint, nou gelukkiger kan je me niet maken. Nu de rest! Mensen ik word hier zo blij van, lekker door knallen met de nummers ‘Animal’ en ‘Killer on the Loose’. Geweldig zwaar en warm gitaar geluid. Op dit moment sta ik al te springen door mijn huiskamer, ik zal maar eerlijk zijn, met een stofzuiger in mijn hand. Moet ook gebeuren.. Huis is gauw schoon moet ik zeggen. Track 4 ‘Engineer’, mijn persoonlijke favoriet. Heerlijk mellow en heet. Nu wil ik op mijn veranda zitten met 35 graden en een ijskoud biertje. Komen deze gasten echt uit België? En zijn het er echt maar drie? Steve De Vlieger op gitaar, ik denk dat hij er stiekem drie tegelijk bespeeld, om maar even aan te geven hoe vol en knallend het geluid is. Het staat als een huis.

Track 5 ‘Mistakes’ mijn andere favoriet, ook weer heerlijke gitaar riffs. Zo gaat dit het hele album door, heel steady en catchy. Wat ook leuk is, halverwege Track 9 ‘All Dressed Up’ komt er een saxofoon, trombone en trompet bij. Muffler Men, drie mannen uit Gent, sinds de zomer van 2008. Hun debuutalbum, debuutalbum? Ja, debuutalbum. Is iets om je petje voor af te nemen. Ik vind het geweldig mooi. Ik hoop dat ze gauw is richting Zuid-Holland komen! (9/10) (Fiberglass record)

{slide=tracklist}

1. Daily Taste Of Summer
2. Animal
3. Killer On The Loose
4. Engineer
5. Mistakes
6. The Takeover
7. Lack (the bad apprentice)
8. Trigger And Fly
9. All Dressed Up
10. In Your Fire (bonus track)

{/slide}

Deel: