Theun Plantinga zit tien jaar in het theatervak en dat viert hij het komende seizoen met zijn eerste soloprogramma ‘Grutte Jonge’. Theun brengt theater met de idiotie van André van Duin en de ontroering van het kleinkunstlied.Hij schakelt in hoog tempo van hilarische types, herkenbare sketches en porseleinen liedjes waarvoor zijn eigen leven de bron is. En die is al-ler-minst saai.

Met zijn warme stem zingt hij de mooiste luisterliedjes van zichzelf en van andere ‘grutte’ kleinkunstenaars.‘Grutte Jonge’ is kleinkunst, muziektheater en een concert in één. De regie is in handen van Pepijn Cladder en Theun wordt bijgestaan aan de piano door niemand minder dan Peter Sijbenga. Plantinga is bekend van o.a. ‘grutte’ theatersuccessen zoals ‘Het Mirakel van Hansje Brinker’, ‘De Kleine Kapitein’, ‘Schateiland’, ‘De Wonderlijke reis van Mijnheer Prikkebeen’, ‘Achtste Groepers huilen niet’ en ‘De 101 Dalmatiërs’.

Komend seizoen is hij ook te zien in ‘Jip en Janneke, de familiemusical’ van de Firma Rieks Swarte en Bos Theaterproducties.

Foto (c) Joey Buddenberg

Deel: