Danko Jones (Can), Pentagram (Usa), Hookers (Usa), Gewapend Beton (NL) en Vanderbuyst (NL). Samen met de organisator van Speedfest zelf – Peter Pan Speedrock – zijn dit de toepasselijke eerste zes aangekondigde bands voor de zesde editie van het snelste festival van Nederland. Speedfest vindt dit jaar op zaterdag 10 december plaats, wederom in het Klokgebouw op het Strijp S-terrein in Eindhoven.

Peter Pan Speedrock-frontman Peter van Elderen is in zijn nopjes met deze bevestigde bands: ,,Voor mij persoonlijk zouden ze al reden genoeg zijn om te gaan”, grinnikt hij. ,,Natuurlijk komt er nog een hele rits aan gave bands bij. Uiteraard weer in alle genres zodat punkers, metals, psychobilly’s, allerhande rockers, country – en speedfreaks zich weer lekker uit kunnen leven.”

Peter laat weten dat ze druk bezig zijn met het vaststellen van de ticketprijs en de datum waarop de voorverkoop van start kan gaan. ,,Ook al lijkt Speedfest nu nog een eind weg, we willen zo snel mogelijk de tickets in de verkoop gooien zodat onze diehard Speedfest-fans straks niet achter het net vissen. Speedfest is zo’n beetje de officieuze afsluiter van het festivalseizoen in Nederland. Zie het maar als een soort laatste rock ’n roll-uitje voordat december ons weer de zoete gezelligheid van de feestdagen brengt.”

In 2006 vond de eerste editie van Speedfest plaats. In een kleine vijf jaar tijd is het festival voor liefhebbers van rock & roll, garage, punk, metal, psychobilly, hardcore, outlaw country en verwante stijlen uitgegroeid tot een internationaal begrip dat rond de 4500 bezoekers trekt. Het grootste deel komt uit eigen land, maar ook fans van harde muziek uit onder meer België, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië reizen jaarlijks in steeds grotere aantallen af naar Eindhoven Rockcity.

{loadposition unruly-bjorn}

Deel: