Suuns is een band die maar een korte tijd nodig heeft om een verpletterende indruk achter te laten. Twee uur na afloop voel ik de grond onder mijn voeten nog trillen en ook het pesterige gitaargeluid van ‘Armed for Peace’ blijft in mijn hoofd hangen. Best knap voor een band die slechts drie kwartier op het podium heeft gestaan.

Dat het geen lang concert zou worden, mag geen verrassing zijn voor de muziekkenner. Het Canadese viertal bracht nog niet zo lang geleden debuutalbum ‘Zeroes QC’ uit. Een album dat ook niet langer is dan 45 minuten. En Suuns is nou niet bepaald een band die de tijd zou kunnen vullen met liedjes van anderen. De donkere art rock komt op het podium heel anders over dan op het album. De bescheiden vocalen van het album komen ineens agressief over wanneer de leadzanger met meedogenloze blik dwars door het publiek heen kijkt en de microfoon op lijkt te eten. Ook het gitaarwerk is live veel uitbundiger. Zo uitbundig zelfs dat zowel de gitarist als de bassist een snaar breken in het laatste nummer vóór de toegift, waarvoor hulde. Toch zouden ze wat mij betreft wat meer mogen doseren, maar dat is wellicht een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Al met al geven we dit concert een 7. Het was kort, maar was technisch goed en werd goed ontvangen door het publiek. Wie de band nog live wil zien, moet wel snel zijn. Vanavond (woensdag 18 mei) zijn ze nog te bewonderen in Worm, Rotterdam. Kaarten kosten slechts € 9,-.

Foto’s door Kasper Vogelzang

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: