altOp de eerste avond van het Paaspop Festival in Den Hout gaf Memphis Maniacs de aftrap. Deze band weet op een ludieke wijze oude nummers in een nieuw jasje te steken. Nummers van toen en nu, ze komen allemaal voorbij op een geheel eigen wijze, maar toch herkenbaar. Hoewel de band hun uiterste best deed het publiek mee te krijgen bleef het voor het podium leeg. Een enkeling kwam op verzoek van de zanger naar voren. Toen de zanger vroeg of iedereen dan voor Golden Earring kwam begon het publiek wat enthousiaster te worden.

altHet was vanavond dan ook de eerste avond dat Golden Earring weer op het podium stond na een pauze van vijf maanden wegens de stemproblemen van zanger en gitarist George Kooijmans. Dat was ook wel te merken aan het enthousiasme van het publiek waarmee de band onthaald werd. Met een nieuwe setlist, Bertus Borgers weer van de partij en Jan Rooymans die Golden Earring de komente tijd bij gaat staan spatte de energie van de mannen er vanaf. Je kon zien dat ze weer zin hadden om ouderwets te “rocken”, want dat deden ze ! Het optreden begon met twee nieuwe nummers van hun nieuwe album wat medio dit jaar opgenomen gaat worden.

altHet zijn geen nummers waar je aan moet “wennen”, de vertrouwde “Earring sound” herken je meteen en klint al gelijk goed in de oren. De sfeer zat er bij het publiek ook erg goed in, je kon wel merken dat er veel echte “die hard” fans binnen waren, want ook de wat “onbekendere nummers” werden luidkeels meegezongen. Uiteraard kwamen ook de grote hits als Radar Love en When the lady smiles voorbij, waarbij het publiek helemaal los ging. Laat die mannen maar los op het podium en alles komt goed ! Golden Earring treed de komende maanden door heel Nederland op, dit is een band die MOET je gezien hebben. Al met al een zeer geslaagde aftrap van dit twee daagse festival.

Deel: