Steffen Morrison groeide op met de muziek van Marvin Gaye, Otis Redding en Ella Fitzgerald. Hij laat zich daarnaast inspireren door onder andere Macy Gray, Lenny Kravitz en Gnarls Barkley. Tot eind vorig jaar werkte Morison bij een grote carrièrewebsite, waar hij gesteund werd zijn droom na te jagen. Vanaf 2010 richtte hij zich volledig op de muziek. Dat resulteerde in zijn debuutalbum ‘Revealed’ dat deze vrijdag uitkomt. Daarop staat uiteraard ook zijn debuutsingel ‘Shake it’, bekend van de Reebok Easytone reclame. Vandaag de eer om de albumpresentatie bij te mogen wonen van een zanger die nu al vergeleken wordt met grootheden als John Legend en Seal.

Martijn Roos van Club Dauphine is de host van vanavond. Hij kondigt Steffen Morrison vol trots aan bij het publiek bestaande uit voornamelijk vrienden en familie. Morrison begint met het lied ‘Touch the Sky’. Bij ‘Damn these Eyes’ vertelt Steffen dat het gaat over dingen die je niet wilt zien, maar je ziet ze toch. Zittend op een barkruk zingt hij intensief en vol emotie. Wanneer iets tegen zit, en je kunt daarna weer verder, daar gaat het lied ‘The World is Yours’ over. Na afloop van het nummer vraagt hij of hij iedereen moet uitnodigen op de koffie bij hem thuis in de Pijp. Dit om op een humorvolle manier aan te geven dat het vele en op luide toon gepraat in de zaal hem enigszins irriteert. Of de praters de hint begrepen hebben, laat zich raden.

Uiteraard ontbreekt het lied ‘Shake it’ niet op de avond. Tijdens het lied wordt op de achtergrond de clip van Reebok Easytone getoond. Met reggaelied ‘Coordination’ laat Steffen zien meer in zijn mars te hebben. Op de plaat is het misschien een vreemde eend in de bijt, maar tijdens het optreden geeft dit lied extra schwung. Aan het eind van de avond overhandigt de baas van Monsterboard Benelux het eerste exemplaar van het album ‘Revealed’ aan Steffen. Hij is dolblij, en bedankt vele mensen voor hun bijdrage voor het tot stand brengen van de plaat en deze avond. Uiteraard vergeet hij zijn familieleden, waarvan enkele uit Suriname en Amerika zijn overgevlogen niet. Ook presentator Martijn Roos wordt nog even het podium opgetrokken om hem te bedanken. Een heerlijke avond, van een heerlijke zanger met een heerlijke soulstem. Steffen Morrison komt er wel.


Foto’s (c) 2011 Armelle van Helden

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: