“We Want Blood!” Deze roep komt van de Peter Pan mannen uit Eindhoven. En dat ze dat willen, is een beetje te horen op deze harde, maar niets vernieuwende plaat. “Het is drie jaar geleden dat Peter Pan ‘Pursuit Untill Capture‘ uitbracht. Drie jaar waarin Rock and Roll het scherpe randje verloor en helaas verstofte. Hoog tijd dus om daar verandering in te gaan brengen!” Dat vertelt de achterkant van het hoesje ons tenminste. Of die verandering daadwerkelijk plaatsvindt, moeten we nog maar even afwachten. Na het horen van de eerste vier nummers krijg ik er niet echt het vertrouwen in, als ik heel eerlijk ben.

Dat gezegd te hebben, moet ik natuurlijk ook uitleggen waarom is dit vind! De eerste vier nummers zijn qua tekst natuurlijk allemaal verschillend, maar als je mij zou zeggen dat er drie dezelfde nummers op staan, zou ik dit nog kunnen geloven ook. Wat ik dus wil zeggen is, dat er weinig verschil te horen is in het begin van het album. Hier is Peter Pan Speedrock natuurlijk mee bekend geworden en de kenners en liefhebbers zullen het vooral, ja, liefhebben. Het komt op mij over als een wat zwakker begin van een album. Een album moet briljant openen en weer net zo briljant afsluiten. Dit maakt, of kraakt een album. Een slappe opening nodigt niet uit tot verder luisteren, evenals een weinig opwindend einde. Dit tezamen maakt ‘We Want Blood!’ een stuk minder aantrekkelijk helaas.

Verder naar nummer zes. De single ‘Crank Up Everything!’ staat wel als een huis. Een hele opluchting na de moeizame start. Dit klinkt echt weer als Peter Pan! De mix van Rockabilly en Metal is hier heel duidelijk in te horen. En dit is precies waar deze Eindhovense band goed in is!

Het probleem van de variatie zit ‘m denk ik in de korte nummers. Een nummer van anderhalve minuut is aan de korte kant om variatie in te laten horen. En aangezien er heel veel korte nummers op de schijf staan (4 van de 13 duren langer dan drie minuten), is dit album een harde, weinig variatie biedende plaat geworden zonder al teveel toestanden. Gewoon rechttoe rechtaan. Snelle drums in elk nummer, een max van een akkoord of drie, herhaald van begin tot eind en de stem van Peter van Elderen die in bijna elk nummer onveranderd van toonhoogte en volume blijft.

De echte fans zullen blij zijn met een nieuw album, maar ik word er niet echt warm van. (6/10) (Suburban)

{slide=Peter Pan Speedrock – Crank Up Everything}http://www.youtube.com/watch?v=u0fkckSRjXw{/slide}

{slide=Luisteren en kopen}


Peter Pan Speedrock

We Want Blood

{/slide}

Deel: