We krijgen af en toe Cd’s binnen die niet om aan te horen zijn en er komen af en toe pareltjes binnen. Maar deze cd van The Number 1 DJ of The World, [[Armin van Buuren]].

Nee niet een mix cd van Armin van Buuren. Diverse invloeden van verschillende muziekstijlen op één schijfje maar toch is het Armin van Buuren. Veel DJ’s houden zich bezig met het achter elkaar zetten van plaatjes. Maar de grotere DJ’s componeren en produceren ook muziek. Armin van Buuren is op dit gebied geen onbekende. Zijn vorige album Image ging als warme broodjes over de toonbank of de bytes werden met gierende snelheid gedownload (legaal). Het nieuwe langverwachte album Mirage is geen mix album. Laten we dat duidelijk voorop stellen. Het album heeft tracks die vernieuwd en inspirerend zijn voor andere DJ’s en producenten. De teaser verklapt al iets van het album, klik voor teaser

De titel [[Mirage]] verklapt denk ik al wat Armin van Buuren met dit album wil bereiken. De album hoes verklapt het ook al. Mirage is een [[Fata Morgana]] oftewel een luchtspiegeling. De cd is een luchtspiegeling van commerciele tracks en van vernieuwende tracks. Hierdoor krijgt de cd een combinatie die op geen andere cd van een DJ/producer te vinden is. Laten we een voorbeeld stellen met de cd van David Gueatta, geen onbekende. Deze cd was erg pakkent en commercieel opgezet. Verkocht goed nummers kwamen hoog in de hitlijsten. Maar de cd van Armin van Buuren Mirage, gaat een paar treden hoger.

De eerste track op de cd brengt je al op een wolk, een wolk waarvan Armin van Buuren de piloot is. Track no.1 heeft duidelijke Celtische ([[Enya]]) invloeden die je voorbereiden op wat komen gaat. Een vlucht naar en door de [[Mirage]]… Track 1 en 2 gaan lekker in elkaar over. In track 2 zit een opvallende rock guitar solo die de violen mooi opvangt en het nummer meer elan geeft, briljant.

Featuring
Net als zijn collega DJ/producers heeft Armin de hulp ingeroepen van enkele bekende en minder bekende artiesten of hebben artiesten zich zelfs aangeboden. De potentiele nummer 1 hit, ‘Not Giving Up On Love’, met niemand anders dan [[Sophie Ellis Bextor]] zal nog lang gaan klinken in de clubs, festivals en radio. Maar we moeten zeker de andere meewerkende artiesten niet vergeten.

Also Featuring
[[Christian Burns]] is verantwoordelijk voor de vocals in de track ‘This Light Between Us’. Christian Burns kennen we onder andere van de ander hit ‘In The Dark’ met [[Tiësto]]. [[Nadia Ali]] een singer songwriter met een erg fijne stem om naar te luisteren op de track ‘Feels So Good’. Misschien is deze wel beter dan de track met Sophie… Bekijk onderaan hoe de track tot stand is gekomen. [[Brain Transeau]] aka BT heeft met veel artiesten samengewerkt en zeker niet de minste. De track heeft diverse tempo verschillen. Als Armin deze in een van zijn sets gaat verwerken zal de crowd zeker uit zijn dak gaan. De vocals zijn een aangename rust in de track voor opbouw naar de extase van de track.

De track featuring [[Laura V]] is een lekker uptempo nummer. De track moet je niet te hard in de auto aan moet zetten, want het is niet goed voor je rechtervoetje. De track ‘Coming Home’ is op verschillende manieren bijzonder. Naast dat het een dijk van track is, heeft de broer van Armin, [[Eller van Buuren]] aan meegewerkt. Het is een bijzonder nummer geworden. Zeker ook door, weer, de guitar die er in terug komt. Eller van Buuren heeft ook zijn bijdrage geleverd aan het nummer ‘Feels So Good’.

Versus
Battle tussen DJ’s is altijd leuk. De track ‘Minack’ is een samenspel tussen Armin van Buuren en [[Ferry Corsten]]. Is erg goede track geworden. Luister er goed naar, want deze hoor je zeker in de clubs en festivals.

Conclusie
Ben jij een Armin van Buuren liefhebber dan ga je deze track zeker kopen. Ben jij geen Armin van Buuren liefhebber dan moet je hem ook zeker toevoegen aan je collectie. De verwachtingen waren hooggespannen. Maar Armin van Buuren komt ze zeker na. Deze artist cd van Armin van Buuren zal ook als warme broodjes verkocht gaan worden. Enjoy…(9/10)

{slide=Tracklist}
1. Desiderium 207 (Feat. Susana)
2. Mirage
3. This Light Between Us (Feat. [[Christian Burns]])
4. Not Giving Up On Love (Feat. [[Sophie Ellis Bextor]])
5. I Don’t Own You
6. Full Focus
7. Take A Moment (Feat. [[Winter Kills]])
8. Feels So Good (Feat. ]]Nadia Ali]])
9. Virtual Friend (Feat. Sophie)
10. Drowning (Feat. [[Laura V]])
11. Down To Love (Feat. [[Ana Criado]])
12. Coming Home
13. These Silent Hearts (Feat. BT)
14. Orbion
15. Minack (Feat. Ferry Corsten)
16. Youtopia (Feat. Adam Young) {/slide}

{slide=Making of ‘Feels So Good’} Video Making of ‘Feels So Good’{/slide}

{slide=Kopen en beluisteren}
Nieuw Album
Nieuw Album
Armin van Buuren
{/slide}

Label: Armada | EAN: 8717306965330 | Release date: 10 september 2010

Deel: