Stylish LiveJe hebt van die gasten die durven te ondernemen die risico durven te nemen om een festival op te zetten. Wees eerlijk zonder lef en risico was [[PinkPop]], [[Lowlands]] of [[Extrema]] ook nooit ontstaan. Een groep jonge gasten uit ‘s-Hertogenbosch en omstreken hebben dit voor de tweede keer aangedurfd. Zij organiseren Stylish LIVE: The Festival 2010. Het festival is over twee dagen verspreid. Het vindt plaats in [[Den Dungen]], inderdaad vlak bij het [[Maaskantje]]. Neem niet het voorbeeld aan de [[New Kids]] of boerûhh, want het festival is alles behalve dat.

Het een stijlvol opgezet festival, stylish, met perfecte voorzieningen. Voor de inwendige mens werd ook gezorgd door (natuurlijk) frietkraam en een loempia verkoper. Toiletvoorzieningen waren prima geregeld. Zelfs het handenwassen was geregeld. Dat kunnen niet veel festivals vertellen.

Op zaterdag 4 september was de kick-off vanaf 19:00uur werden de poorten geopend. In de feesttent stond een keur van DJ’s, acts en live artiest op het programma. De organisatie heeft leuke namen weten te strikken voor deze avond. DJ Maarten mocht de avond openen en het publiek opwarmen wat nog komen gaat. De set die hij neerzette was een goede opwarmer voor CvG Live aka Chris van Grinsven. CvG zette een vocaal hoogstandje neer van diverse muziekstijlen, van David Guetta naar Justin Timberlake en Chemical Brothers. CvG is een gevarieerde zanger met een dijk van een stem. Het optreden was door die verschillende muziekstijl bijzonder te noemen. Aansluitend was de tijd voor de DJ’s om verder te gaan waar CvG stopte. De organisatie had [[Marc Benjamin]], [[Alvaro]], [[Basti Lourenz]] en MC Chaquilo geboekt om zeker van te zijn dat het feest niet stil bleef staan. De beats en bass waren in de ruime omtrek te horen en te voelen. Na de laatste scratch van de DJ’s was het tijd voor Just 90’s. Just 90’s is een show die iedereen terug brengt naar het decennium waar veel muziek geschiedenis werd geschreven. Door een mooi compilatie van videofragmenten begeleid met muziek en MC herleefde men oa. de happy hardcore weer. Met Just 90’s had de organisatie een knallend einde van een perfecte eerste onvergetelijke avond.

Het vervolg zondag 5 september vanaf 15:00uur, was een afwisseling van live artiesten en de resident DJ, DJ Maarten.Stylish Live logo De zondag stond dus ook meer in het teken voor muziek voor het hele gezin. Afwisseling tussen muziek van Nederlandse bodem in de persoon van [[Vinzzent]] tot een mix van muziek van nu, [[Anne van der Heijden]], en rock, [[Crystal Dream]]. Publiekstrekkers, Vinzzente en Crystal Dream, deden waarvoor ze kwamen. Vinzzente bracht de beste hits uit zijn repertoire ten gehore. Het publiek genood aanzienlijk en zong ook een deuntje mee, zoals het hoort. Crystal Dream stond afgelopen zomer nog in het voorprogramma van [[Guus Meeuwis]] in het [[Philips Stadion]]. De band bracht een mix van U2, Rockin’ 80’s, 90’s & Dutch ten gehore.

Het festival dat nu voor de tweede keer georganiseerd werd mag een jaarlijks terugkerend evenement worden. Er wordt gespeculeerd dat er volgend jaar een Hard Style podium bij komt. Dus vol verwachtingen.

>>See You Next Year<<

 

Deel: