Sinds 2000 is het eerste weekend gereserveerd voor één van ’s werelds meest toon aangevende events, [[Sensation]]. Dit jaar op 3 juli beleefde Nederland de kick-off van de nieuwe Sensation tour, ‘ Celebrate Life’. Enkele tienduizenden bezoekers gingen uit hun dak tijdens de show en beats van de DJ’s. De bezoekers staan ook zelf in centraal in de show. Dit jaar met groene fluoriderende gloves. Het thema voor dit jaar heeft een dubbele lading, ‘Celebrate Life’! De begrafenis van wijlen [[Miles Stutterheim]] had als thema ‘ Celebrate Life’ en zijn broer [[Duncan Stutterheim]] vond het een eerbetoon en daarnaast ook een mooie boodschap om Sensation 2010 het thema toe te kennen.

De line-up voor Sensation loog er niet om:…>>

  • [[Chuckie ]]
  • [[Swedish House Mafia]]
  • [[Sunnery James & Ryan]]
  • [[2000 And One ]]
  • [[Joris Voorn]]
  • [[Mr White ]]

Met deze top DJ’s werd “Celebrate Life” op sensationele wijze gevierd.
Om de sensatie van Sensation thuis nogmaals te beleven is er weer een compilatie cd van “Celebrate Life” gemaakt. Het bestaat uit 2 CD’s en zijn gemixt door Sebastian Ingrosso ([[Swedish House Mafia]]) en Mr. White.

{slide= recensie Disk One >> by Sebastian Ingrosso }
Sebastian Ingrosso maakt deel uit van de Swedish House Mafia. De 3 DJ’s die de Swedish House Mafia vormen zijn momenteel erg populair in de clubs en events. Met z’n drieën weten ze als geen ander zaal, club en festival op zijn kop te krijgen. Voor de eerste cd geld niets anders. Wat ze met zijn drieën doen kan Sebastian Ingrosso ook zelf. Sebastian moet gedacht hebben: “Opbouwen?! Wat is dat?”. De cd gaat los vanaf het begin. Je wordt vanaf het begin meegezogen in de mix. De heerlijk opzwepende sound zorgt ervoor dat je niet stil kunt blijven staan of zitten. Het gaafste van de cd is wel dat de hits die nu iedere dag te horen zijn geen voorname rol hebben op de cd. Het zijn de minder bekende beats die te horen zijn, magnifiek. Natuurlijk kan One van de Swedish House Mafia niet ontbreken, maar we krijgen wel kwalitatieve briljante tracks voorgeschoteld. cd 1 staat als een paal boven water: This Mix is a trip to Celebrate Life…>>{/slide}

{slide=recensie Disk Two >> by Mr. White}
Who is Mr. White? Het is zowel briljant als frustrerend om niet te weten wie Mr. White is, wie gaat er schuil achter het masker…? Enige Mr White die we kennen is uit de film van [[Quentin Tarantino]], [[Reservoir Dogs]]. Zonder te weten wie Mr. White is hoef je alleen maar te luisteren naar de muziek en deze te laten spreken. De muziek blijft zo optimaal….
Mr White laat een niet alledaags geluid horen. Op Sensation ging hij dieper met groovende tech-house, deze lijn wordt doorgezet op de cd. De mix heeft een meer ingetogen sound. cd 1 en cd 2 vergelijk? Niet doen, heeft totaal geen zin. Het is compleet anders. De mix komt langzaam op gang. Mr.White weet je prikkelen met tracks die je zeker aan zetten om er een party van te maken. Tracks van [[Romano Alfierie]], [[Felix Neumann]], [[Taras van Voorde & Jelle Kuipers]] en[[ Dennis Ferrer]] zijn de uitblinkers en geven kleur aan de mix. cd 2 is heerlijk met een rosé of ijskoud biertje in de hand en je laten meevoeren op een de golven van de grove beats.
Briljante zet om twee DJ’s te vragen om de twee Cd’s te mixen die ook op het event aanwezig waren. Commercieel goed gezien om Sebastian Ingrosso te vragen en de mysterieuze Mr. White. Zij weten beide hoe de sfeer was op het event, Sensation. Zo wordt de sfeer ook bij je thuis gebracht met twee diverse stijlen, brrriljant!! {/slide}

Als je CD uit het rek pakt wordt je al meegezogen in het thema “Celebrate Life”. Het artwork is namelijk fascinerend te noemen. Om helemaal tot een hoogte punt te komen kijk naar de Trailer Sensation 2010….>>

Waardering: 8/10

{slide=Basis informatie}

Stijl: House / Trance
Label: ID&T
Type: 2CD
Artiest: V/A{/slide}

{slide=Disk One >> Mixed By Sebastian Ingrosso}

1. Miike Snow – Silvia (Sebastian Ingrosso & Dirty South Remix)
2. Afrojack & Bobby Burns – Bungee
3. Chuckie – We Can’t Hear Anybody Out There
4. Steve Angello – Rave ’n Roll
5. Congorock – Babylon
6. Mr. Blink – Gecko
7. Steve Angello – Knas
8. Sander Van Doorn – Reach Out
9. Style Of Eye – Puss Puss
10. Adrian Lux – Teenage Crime (Axwell Remix)
11. Swedish House Mafia – One
12. An21 & Max Vangeli – Swedish Beauty
13. Louie Vega & Jay Sinister Sealee – Diamond Life (Acappella){/slide}

{slide=Disk Two >> Mixed by Mr. White}

1. My Digital Enemy – Tijuana
2. Berto Mene – Los Brujos (Loko Mix)
3. Romano Alfieri – Thinking Of You
4. Felix Neumann – Travelling (Jackspot Remix)
5. Rainer Weichhold – Yeah (Kaiserdisco Remix)
6. Spartaque – Resolved
7. Christian Smith – Cinnamon
8. Salvatore Freda & Volta – Tiramisu (Dj Madskillz Remix)
9. Per Hammer – Bang
10. Taras Van De Voorde & Jelle Kuipers – Skylime
11. Andrey Loud – Zoo Way
12. Nima Gorji – Watchin Out
13. Filty Rich – Carnivale
14. Dennis Ferrer – Sinfonia Della Notte{/slide}

{slide=Kopen en beluisteren}

Sensation Celebrate Life (Amsterdam 2010) is onder andere te koop bij Bol.com
Sensation Amsterdam 2010
Sensation Amsterdam 2010
Various Artists

{/slide}

{slide=Tip >>Sensation 2009}

Sensation 2009 is onder andere te koop bij Bol.com
Sensation Amsterdam 2009
Sensation Amsterdam 2009
Various Artists

{/slide}

Deel: