The Roots How I Got Over Vorige maand werd het nieuwe album van [[The Roots]] uitgebracht, maar eerlijk gezegd heb ik nog best lang gewacht voordat ik hem heb beluisterd. Na het (naar mijn mening) matige Game Theory in 2006, heb ik weinig aandacht meer besteed aan ?uestlove en zijn muzikale vrienden. Door verschillende mensen werd ik er echter op gewezen dat ik How I Got Over toch echt moest luisteren dus dat heb ik gedaan. Sinds ik het album vorige week voor het eerst heb gehoord, heb ik weinig andere muziek meer geluisterd.

Eerlijk is eerlijk, de intro had van mij niet gehoeven. Daarna bekruipt echter al snel het gevoel dat The Roots weer een heerlijke plaat heeft gemaakt. Walk Alone is een rustige openingstrack met piano en een catchy zang refrein, één van de beste tracks op het album. Dit relaxte, funky geluid houden ze nog drie nummers vol voordat het tempo wat omhoog wordt gegooid in How I Got Over. Dat is overigens één van de weinige tracks op het album die wat sneller of harder is – Web 20/20 is wat harder – verder is het een erg relaxt album. How I Got Over was ook de eerste single die uitkwam, een paar weken voordat het album verscheen.

Eén van de dingen waarmee The Roots zich onderscheid van veel hiphop acts, is dat ze veel live spelen. Zo ook op dit album, waar de drums ook echt drums zijn en geen ‘beats’ (hoe kan het ook anders met ?uestlove in je band). Op het hele album is dit terug te horen en het klinkt heerlijk fris.

The Roots werkten voor dit album samen met Monsters of Folk, een alternatieve rock band waarmee ze een 2.0 versie maakten van hun eigen Dear God. Ook wordt The Book of Right on van Joanne Newsome van beats en raps voorzien. De meest opmerkelijke samenwerking op deze plaat is echter wel die met John Legend. De karakteristieke zang van John Legend gecombineerd met de energieke muziek van The Roots zorgen voor een erg vette track. De samenwerking is ook The Roots en [[John Legend]] bevallen want in september komt hun gezamenlijke album Wake Up uit. Een album waar ik ook érg benieuwd naar ben!

Tracklist

 1. A Peace of Light (intro)
 2. Walk Alone
 3. Dear God 2.0
 4. Radio Daze
 5. Now or Never
 6. How I Got Over
 7. DillaTUDE: The Flight of Titus
 8. The Day
 9. Right On
 10. Doin’ it Again
 11. The Fire
 12. Tunnel Vision
 13. Web 20 / 20
 14. Hustla
Deel: