Door velen al voor haar optreden in Oslo vergruisd, maar toch staat ze daar maar eventjes: [[Sieneke]]. De 18-jarige heeft de laatste dagen wat last van haar stem, maar een paar antwoorden lukte het haar toch om te geven op onze vragen. Natuurlijk vroegen we haar eerst hoe het met haar gaat op dit moment. “Ja wel goed,” vertelt de Nederlandse deelneemster aan het Eurovisie Songfestival, “Het is een drukke tijd op het moment, we zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de halve finale, ik ben niet echt zenuwachtig, dus ja, het gaat wel goed eigenlijk.” De afgelopen weken waren ook al lekker druk voor Sieneke, veel optredens door het hele land, veel interviews. “Elk weekend zat zo ongeveer wel vol met optredens. En dan soms door de week ook af en toe, maar het is leuk om te doen. Veel op radio en tv geweest, en de laatste weken volop bezig geweest met repeteren.” Hoe zat het nu eigenlijk met dat draaiorgel? “De Nederlandse organisatie heeft echt z’n uiterste best gedaan om het draaiorgel mee te nemen naar Oslo, maar van de organisatie daar mocht er maar 500 kilo op het podium, en zo’n draaiorgel weegt wel wat meer. Ik weeg zelf dan wel niet zo veel, maar ze hebben het toch afgewezen. Helaas, want dat orgel was toch wel een beetje de kern van het liedje, en het is ook nog eens typisch Nederlands.”

Hoewel altijd goed opgelet op school, kreeg Sieneke de afgelopen tijd bijles Engels. “Ja, ik heb in Vught Engelse les gevolgd om wat beter over te komen bij interviews met buitenlandse pers. Dat was wel raar, want ik zou naar een soort van klooster gaan, maar ik heb er geen non gezien. Ik heb er wel erg veel van geleerd; niet dat ik nu vloeiend Engels spreek, maar ik weet nu in ieder geval wat ik moet weten voor interviews en zo. Het komt wel van pas hier in Oslo, want je ziet hier zo veel verschillende nationaliteiten. We zijn afgelopen week ook nog bij de Nederlandse ambassadeur geweest in Oslo, bleek dat hij mij helemaal op de voet volgt, dat was wel mooi. En verder hebben we hier sinds we de 18e aankwamen veel gerepeteerd en interviews gedaan.”

Hoewel in Nederland niemand er meer in geloofd, schijnen ze in het buitenland wat meer vertrouwen te hebben in onze Sieneke. “Volgens de Nederlandse Ambassadeur in Oslo maken we toch wel wat kans, en het schijnt dat de Noren Nederland altijd wel veel punten hebben gegeven in het verleden,” aldus de nuchtere zangeres. Ook de Duitse tv-presentator en zanger [[Stefan Raab]] is weg van de Nijmeegse 18-jarige. “Ja, altijd leuk toch? En [[Lenny Kuhr]] won het songfestival ook toen ze 18 was, de Duitse [[Nicole]] was pas 17, en [[Sandra Kim]] won voor België toen ze nog jonger was. Dus op zijn dat wel dingen waar we rekening mee moeten houden. Maar voor mij maakt het niet uit, mijn doel is gewoon om door de halve finale te komen. In de finale staan is voor mij al een groot feest, de rest maakt dan niet meer uit, of ik nu 1e of 10e wordt, dan is het voor mij al geslaagd. Zeker omdat ik pas een paar jaar zing; Op mijn 13e ben ik pas begonnen met zingen, en volg ik dus sindsdien pas het Eurovisie Songfestival. Daarvoor was ik alleen maar met dansen bezig, en zei het me niet zoveel. Maar mijn favoriete Songfestivalliedje is toch wel ‘Ding a dong’, van [[Teach In]]. Dat dan weer wel. Simpel, leuk deuntje, makkelijk te onthouden, dat is een liedje dat erg in me opkomt als ik aan het songfestival denk.”

[[Pierre Kartner]] heeft wegens een hernia plots moeten afzeggen voor Oslo, die is er niet bij, maar gelukkig voor Sieneke heeft [[Marianne Weber]] zich deze week nog bij het gezelschap kunnen voegen. Sieneke lijkt wel een zucht van verlichting te slaken: “Ja, gelukkig wel, Marianne is een grote steun en toeverlaat. Ik ben blij dat zij er in ieder geval wel bij is. Dat is wel heel fijn.” Gelukkig zijn de keelproblemen van Sieneke ook over, en kan ze in de halve finale vol overgave laten zien en horen waartoe ze in staat is.

Deel: