In 1987 vormen de jeugdvrienden Doug Hopkins (gitaar en songschrijver), Bill Leen (bas) en Jesse Valenzuela (zang, gitaar), de band The [[Gin Blossoms]]. Met zanger Robin Wilson en drummer Philip Rhodes is de band compleet. Na het album, Dusted, weten ze een contract te tekenen bij A&M Records te Memphis, Tennessee. In 1992 komt het album “New Miserable Experience” uit, die de hits “Hey Jealousy” en “Found Out About You” bevat. Dit album wordt in Amerika meer dan vier miljoen keer verkocht. Na een pauze van enkele jaren volgde de cd “Congratulations… I’m Sorryā€¯, die een platina status behaalde in de Verenigde Staten met een miljoen verkochte exemplaren. In 1997 hield de band het voor gezien en begonnen de verschillende leden hun eigen muzikale projecten. Ze kwamen in 2002 weer bij elkaar en brachten in 2006 hun vooralsnog laatste album uit, “Major Lodge Victory”. “Live in Concert” is het eerste live album dat de band uitbrengt. Met dit album brengen ze een mix van hun jaren 90 hits en nieuw materiaal voor een zeer enthousiast publiek. De cd is een bewijs dat de band een constante stroom van alternatieve rock-meets-power-pop maakt met nummers als “Learning the Hard Way” , “Fool For the Taking” en radio klassiekers als “Hey Jealousy” en “Follow You Down”. De band klinkt zeer degelijk en gefocust, zelfs een onverwachte cover van [[Elton John’s]] “Rocket Man” is een lust voor het oor.(8/10)

Deel: