Rowwen Hèze komt op 15 februari 2019 naar Burgerweeshuis in Deventer met hun  Voorwaartsch Clubtour.  Rowwen Hèze is een in 1985 opgerichte band uit Limburg, die overwegend in het Horsterse dialect zingt. De muziek varieert van gevoelige ballads tot snellere Tex-Mex- en folknummers. In 1992 beleefde de band hun landelijke doorbraak met optredens op Pinkpop en de Amsterdamse Uitmarkt. Beide concerten werden live op TV uitgezonden. Sindsdien speelde Rowwen Hèze meerdere malen op Pinkpop, maar ook op andere grote festivals, zoals Lowlands, Parkpop en Roskilde.

Jack Poels over de Voorwaartsch Clubtour: “Als ik Rowwen Hèze echt wil huure kom ik wal nar ’n club’. Dat zei mijn verzekeringsman ooit. En ik snapte hem wel. In ’n popzaal mag het allemaal iets losser, het hoeft even niet ’n zwaar geoliede machine te zijn. Als ’n festival of ’n feesttent de snelweg is, dan is de club de toeristische route. Als ‘n fijne wandeling over onze favoriete landweg aan het begin van het jaar. Langs liedjes van vroeger, maar ook nieuw werk van ons album dat in april verschijnt; voorwaartsch! Om uiteindelijk toch weer in de kroeg te belanden waar het dak er weer afgaat. Zul je altijd zien.”

De laatste jaren komt er bij Rowwen Hèze naast de feestnummers meer ruimte voor rustiger, bespiegelend werk en weet zanger Jack Poels de kleine dingen die het leven de moeite waard maken op grootse wijze te verwoorden. En daar hoort een goed feest natuurlijk ook bij met nummers als ‘Bestel Mar’, ‘De Peel in Brand’ en ‘’t Roeie Klied’.

 

Deel: