De serie New York Comes To Groningen – NYCTG – beleeft alweer haar 18e seizoen. Al jaren komen er in deze concertreeks topjazzmusici uit New York naar Groningen, die als (gast)docent verbonden zijn aan het Prins Claus Conservatorium. Dit jaar met een extra feestelijk tintje, want op woensdag 19 december staat het 70e NYCTG-concert op de agenda.

Tijdens dit 70e NYCTG-concert is Melissa Aldana op saxofoon de eregast. Aldana is een echte rising star die nauwelijks nog in Nederland heeft opgetreden, terwijl ze in de rest van de wereld voor grote zalen speelt.

De line-up van de avond ziet er als volgt uit:
Melissa Aldana – sax
Marc van Roon – piano
Joris Teepe – bass
Owen Hart Jr. – drums

Meer New York in Groningen

Op 19 maart treedt zangeres Alexis Cole op. Ze wordt vergeleken met grote jazzvocalisten als Sarah Vaughan en Anita O’Day. Tijdens dit concert spelen ook een aantal studenten van het Prins Claus Conservatorium mee. Het laatste concert dit seizoen uit de NYCTG-reeks staat gepland op dinsdag 9 april. Dan is pianist Spike Wilner te gast in De Oosterpoort.

Joris Teepe

Zodra hij klaar is met zijn studie, vertrekt Joris Teepe direct naar The Big Apple om zijn dromen als jazzmuzikant waar te maken. Het is 1992 als Teepe Nederland verlaat never to return again. Althans, 10 jaar later krijgt hij een actieve rol om vanuit New York de jazzafdeling van het conservatorium in Groningen te runnen. “De muziek is daarin altijd het uitgangspunt geweest. Leidinggeven vanaf het podium en niet vanachter het bureau”, aldus Joris Teepe.

Prins Claus Conservatorium

Vast onderdeel van het curriculum is dat gedurende het hele schooljaar muzikanten uit New York naar Groningen komen om één week les te geven aan het conservatorium. Het zou natuurlijk zonde zijn om al die gasten geen podium te geven! Door de NYCTG-concerten kunnen lokale jazzliefhebbers meegenieten van al dat buitenlandse talent. Studenten krijgen bovendien 50% korting op vertoon van hun studentenpas.

Deel: