Vorig jaar had het Thomasorkest de eerste editie van hun symfonische rockshow. Dit jaar was het tweede jaar van het evenement. Het werd gehouden in theater De Spiegel in Zwolle, Nederland.

Het theater is enorm en zeer indrukwekkend. Het heeft een soort ouderwetse uitstraling, maar werd gebouwd in 2004. Ik had nog maar één keer een symfonisch orkest live meegemaakt, maar het Thomas-orkest is erg goed en zaterdag speeldenze rockmuziek. De regisseur is een Patrick Curfs en de line-up van de avopnd bestond uit bekende Nederlandse zangers William Kersten, Marjolein Teepen. Violist Judith van der Klip en de Zuid-Afrikaanse Dilana Smith. Het was een uitverkocht huis, en de meeste bezoekers waren vaste beschermheren van het theater.

De show verliep heel goed en mensen vermaakten zich prima. Toen lieten ze Dilana uit haar kooi. Deze vrouw is klein maar heeft een stem die de doden kan opwekken. Eerst reageerden de mensen geschokt op haar maar daarna nam ze de hele zaal over. Dilana voedde zich met die energie en gaat overdrive. Ze deed onder anderen een cover van ‘Killing in the name’ van Rage Against the Machine, en het hele orkest stond op en de zaal ging heen en weer. Tijdens haar versie van ‘A whole lot of love’ van Led Zeppelin duwde ze de regisseur van zijn podium en nam ook zijn dirigentschap over. Al met al was het een geweldige avond voor een definitieve herhaling.

Foto’s (c) Rudi van Dijk

Deel: