In 1983, op dan 26 jarige leeftijd, gaat Sheila Escovedo samen werken met Prince. Deze samenwerking zal niet alleen haar carrière totaal veranderen maar ook haar privé leven en zelfs haar naam. Het is Prince die haar de naam Sheila E. gaf en ook een relatie met haar heeft. In 1987 vraagt hij haar zelfs tijdens een concert ten huwelijk, ze zegt ja maar tot een bruiloft komt het echter nooit.

Wel zal ze tot de dood van Prince bevriend met hem blijven en af en toe werkten ze nog samen. Sheila E. werkt niet alleen met Prince, de lijst van namen is zeer lang met onder andere: Marvin Gaye, Gloria Estefan, Ringo Starr en Lionel Richie. Daarnaast heeft ze 8 (solo) albums uitgebracht en meerdere hits gehad. Door gezondheidsproblemen is ze tijdens de jaren ’90 een aantal jaar niet actief maar sinds eind jaren negentig maakt ze weer albums en gaat af en toe op tournee. Afgelopen vrijdag speelde ze voor de tweede keer in Metropool en uiteraard werd het één groot feest.

Toen de deuren van Metropool om half 8 open gingen stond er al een lange rij voor de ingang, terwijl het concert pas om half 9 gepland stond. Het concert van Sheila E. is al een aantal weken (terecht!) uitverkocht. Vooral veel Prince fans waren al vroeg naar Metropool gekomen om een plekje vooraan te veroveren. Sheila E. zal de fans nog iets langer laten wachten en kwam tegen negen uur het podium op. De fans in de zaal wachtten rustig af tot het concert begon, de sfeer was vanaf het begin zeer goed en dat zou alleen maar beter worden.

Dan opeens is het zover: Sheila E. en haar band kwam het podium op en zette een opmerkelijk openingsnummer in: ‘Come Together’ van The Beatles. Sheila E. was duidelijk in een zeer goede bui en had tijdens het gehele concert een grote glimlach op haar gezicht, het publiek overigens ook. Aan het begin van de show maakte Sheila E. wel even duidelijk dat dit geen Sheila E. concert was maar een Sheila E. party en dat iedereen in de zaal een VIP was. Om haar woorden wat meer kracht bij te zetten nodige Sheila E. een aantal mensen uit om op het podium mee te dansen.

Kortom: Sheila E. zette een top show neer afgelopen vrijdag in Metropool. Ze speelde zowel oud als nieuw materiaal en speelde af en toe een stukje Prince ertussen door. Een absolute aanrader deze show.

Foto’s (c) Filip Heidinga / Maxazine

Deel: