De Britse band Alt-J zal op 24 januari volgend jaar optreden in de AFAS Live in Amsterdam. De voorverkoop voor het concert start dinsdagochtend 22 augustus om 10:00 via Ticketmaster.

Alt-J bracht in juni dit jaar hun derde album ‘Relaxter’ uit. Daarvoor bracht de band de albums ‘An Awesome Wave’ (2012) en ‘This Is All Yours’ (2014) uit. Voor het eerstgenoemde album ontving de band in 2012 de prestigieuze Mercury Prize in Groot-Brittannië. Komende zaterdag speelt Alt-J in de Alpha tent op het Lowlands festival in Biddinghuizen.

Twee jaar geleden gaf de band ook al een concert in dezelfde zaal die toen nog de naam Heineken Music Hall droeg. Maxazine was er toentertijd bij en schreef na afloop over het concert: “Hun studioalbums geven nou niet meteen het gevoel dat je als je ze gaat zien een spetterende show te wachten staat. De ingetogen act, subliem lichtontwerp en effectieve vertaling van hun nummers naar het podium zorgden echter voor een prima avond muziek. De band heeft duidelijk geen festivalsfeer nodig om in een zaal als de HMH uitstekend over te komen. Om kort te gaan: een concert van Alt-J is de moeite van het bezoeken meer dan waard. Uitstekende muziek, prima stage show, een uitgekiend geheel dat varieert van klein en intiem tot monumentale sferen, geholpen door een toffe lichtshow.”

Foto: (c) Armelle van Helden / archief Maxazine

Deel: