Naast Bökkers, Millionaire, Hallo Venray, Stitch Jones en The Volcano Boys zullen ook The Dawn Brothers op Koele Koele optreden. Hiermee is de line-up van het festival rondom de Sallandse rockband Bökkers compleet. Koele Koele vindt plaats op 16 september in een oude zandafgraving in het Overijsselse Luttenberg, het festival begint om 14.00 uur.

Alhoewel The Dawn Brothers geen bloedverwanten zijn, zijn het wel degelijk broeders in de rock & roll. Geïnspireerd door grote klassieke songsmeders als The Band, CCR, The Rolling Stones en Otis Redding, brengen ze pure rootsliedjes met de dwingende cadans van een locomotief. Met hun debuut album Stayin’ Out Late rijden The Dawn Brothers op een muzikale golf van het verleden naar de toekomst en leveren daarmee een overtuigend bewijs dat sexy, soulfull rock ’n roll altijd actueel zal zijn.

Daarnaast treden ook Bökkers (2 sets), Millionaire, Hallo Venray, Stitch Jones en The Volcano Boys op. Het festival begint om 14.00 uur. Bökkers speelt ’s middags al een speciale set en om 17.00 uur gaat de gezamenlijke barbecue aan. De voorgaande edities verkochten uit met 3500 bezoekers.

De insteek van Koele Koele is relatief eenvoudig: Een mooi feestje in de zandkuil bij Luttenberg (Overijssel). Een warme nazomerdag met bier, barbecue, Bökkers en nog een aantal bands die ze zelf te gek vinden. “Wil je nog een mooi feest beleven? Koele Koele heeft de ingrediënten: een nazomeravond, koud bier, Rock & Roll bandjes, barbecue en je vrienden om je heen” aldus frontman Hendrik Jan Bökkers. Bier, BBQ en Boogie is dan ook het devies. “Geen moeilijkdoenerij, gewoon een fijn feessie in de koele” aldus bassist Arjan Pronk.

De zandkuil is vroeger (in 1971) ooit eens gebruikt voor een muziekfestival “Hot Love”. De band had al langer het oog op deze unieke plek laten vallen. “Een mooie plek om flink te keer te gaan” aldus Bökkers.

KOELE KOELE met o.a. Bökkers
Zaterdag 16 september, vanaf 14.00 uur
Zandkuil a/d Butzelaarstraat in Luttenberg

Deel:

Comments are closed.