Niemand minder dan Berget Lewis zal tijdens het Breda Jazz Festival op het podium staan. Samen met Leif de Leeuw Band.

En dat is nog maar een van de vele highlights tijdens het aankomende festival, dat zeer zonnig belooft te worden. De 52ste editie van het Breda Jazz Festival vindt plaats tijdens het Hemelvaartweekend van 9 t/m 12 mei 2024 in de bruisende binnenstad van Breda.

Leif de Leeuw Band ft. Berget Lewis

De Leif de Leeuw Band is dé Southern jamband van Europa. Leif is negen keer op rij uitgeroepen tot beste blues-rock gitarist van de Benelux en Sem Jansen is winnaar van het tv-programma ‘Hit the Road’. Met zes man sterk bezorgen de mannen van de band een show met vlammende gitaarsolo’s, twee duellerende drummers en scheurende Hammond sounds waarin improvisatie in sterk verhalende songs centraal staan. De band heeft in ruim tien jaar een internationale reputatie opgebouwd en inmiddels al zes albums op zijn naam staan. De sound is een fijne mengelmoes van rock, blues, americana, country en Southern rock met oprechte teksten en een lekker seventies tintje. Als dat je nog niet over de streep haalt, dan dit vast wel: als special guest sluit Berget Lewis aan! Benjamin Herman met New Cool Collective.

Berget Lewis zal samen met Leif de Leeuw Band het festival aftrappen op de ‘festival donderdag’ om 14.00 uur af op het Kerkplein.

Deel: