Met ‘Love And War’ is country superster Brad Paisley terug op zijn niveau van succes albums ‘Mud On The Tires’, ‘Time Well Wasted’,  ‘5th Gear’ en ‘American Saturday Night’. De eerste single van het album, ‘Today’, behaalde al een nummer 1 positie in de Country Aircheck/Mediabase charts wat Paisley’s 24e nummer 1 hit betekende.

Titelsong van het album is een regelrechte protestsong tegen de slechte behandeling veteranen met als snijdend refrein “they ship you out to die for us, forget about you when you don’t.” Na terugkomst krijgen de veteranen namelijk een klein pensioentje en worden verder aan hun lot over gelaten. Paisley werkt op dit nummer samen met John Fogerty van Creedence Clearwater Revival. Daarnaast werkte hij op ‘Drive Of Shame’ samen met Mick Jagger van The Rolling Stones, op ‘Solar Power Girl’ met Timbaland en op ‘Dying To See Her’ hoor je Bill Anderson langskomen.

De meest bijzondere samenwerking op dit album is toch wel zijn co-songwriterschap met Johnny Cash. Op verzoek van de zoon van Johnny Cash en June Carter, John Carter Cash, zette Paisley op ‘Gold All Over The Ground’ muziek onder een gedicht wat Johnny voor zijn June schreef. De overgang naar het volgende nummer op het album, ‘Dying To See Her’, is extra mooi als je je bedenkt dat Johnny in minder dan 4 maanden na zijn geliefde June overleed.

Verder zijn er natuurlijk de nodige dubbelzinnige woordspelingen en sarcastische teksten te vinden op ‘Love And War’ te vinden zoals op ‘One Beer Can’, ‘selfie#theinternetisforever’ en het eerder genoemde ‘Dying To See Her’. Voor de gitaristen is ‘Love And War’ ook weer een zeer smakelijk album omdat Paisley wederom vingervlugge en duizelingwekkende solo’s uit zijn cowboyhoed tovert. (Arista Nashville) (9/10)

Deel: