Enige tijd geleden staken bassist Pieter Douma, drummer René Creemers en steelgitarist Johan Jansen de koppen bij elkaar. Er moest maar eens wat nieuws op poten worden gezet. Aldo Spadaro (gitaar en slide), Lizzy Ossevoort (zang) en Baer Traa (zang, akoestische gitaar) werden aangetrokken en Nijmegen was een nieuwe formatie rijker: Any Vegetable. Zelf omschrijven ze hun muziek als rock met invloeden uit jazz, country, blues en funk.

Na een eerste EP is er nu de eerste volwaardige cd verschenen, ‘Veg Out!’, die is geproduceerd door Sebastiaan van Bijlevelt. Extra assistentie is verleend door Morris Kliphuis (Kyteman, Kapok) die op drie nummer te horen is met hoorn. De tien nummers voeren ons door een veeltal van stijlen. Van rock, tot jazz en fusion, het zit er allemaal bij. En allemaal op hoog niveau. Bijzonder is het Abba-nummer ‘The Name Of The Game’, dat hier een genietbare uitvoering krijgt. Mijn favoriete nummers zijn de beide rockers ‘Birdfeeder Blues’, het dromerige ‘The Greatest Lie Ever Told’ en het van Zappa-esque (is dat een woord?) voorziene gitaarspel ‘Colours’.

‘Veg Out!’ is een prima cd van een uitstekende nieuwe Nederlandse rockband en het bewijs dat er voldoende jong talent aanwezig is in Nederland. (Continental Records) (8,5/10)

Deel: