Op vrijdag 26 februari 2016 verschijnt ‘Clouseau Danst’, het nieuwe studioalbum van Clouseau. ‘Clouseau Danst’ is het twaalfde Nederlandstalige album van België’s meest succesvolle band. Het album, dat twaalf nieuwe songs bevat, is vanaf vandaag fysiek en digitaal beschikbaar om te bestellen.

Kris Wauters: “Ik ben ontzettend benieuwd naar de reactie van de fans. Clouseau heeft zin in een feestje, gooit de ballast van zich af en smijt zich schaamteloos op de dansvloer. We hebben het over een andere boeg gegooid. Geen remmingen, geen rode draad doorheen de songs behalve dat ze stuk voor stuk dansbaar moeten zijn. Zelfs de ene trage. De 12 songs zijn stuk voor stuk nummers waar we van houden en waar we oprecht trots op zijn. Fris, dansbaar en eigentijds maar zonder hun verleden te verloochenen. En sommige songs echt nieuw voor Clouseau! Eerlijk, ik denk niet dat we al ooit zo’n sterke verzameling nummers naar buiten gebracht hebben.”

Koen Wauters: “Volgens mij is het nu meer dan ooit het geschikte moment om een album als ‘Clouseau Danst’ uit te brengen. Een plaat vol “happy music”! Ik hoop dat mensen die onze nieuwe nummers horen er oprecht blij van worden. Dat ze plezier hebben als ze naar onze ‘Clouseau Danst’-concerten komen en even alle zorgen opzij kunnen zetten. We worden elke dag emotioneel geraakt door alle gebeurtenissen rondom ons en muziek is bij uitstek hét middel om die emoties een richting te geven. In ons geval willen we een feel-good moment creëren. Vergeet je zorgen voor even en laat ons eens dik feesten.”

Producer Hans Francken zit voor de zesde keer achter de knoppen en stuurt vaste bandleden Herman Cambré (drums), Frank Michiels (percussie), Vincent Pierins (bas), Tom Lodewyckx & Eric Melaerts (gitaren) aan en een uitgebreide schare gastmuzikanten.

Clouseau Danst is de opvolger van het album ‘Clouseau’ uit 2013 en wordt na een muzikale sabbatical van drie jaar uitgebracht. ‘Clouseau’ was het best verkochte Nederlandstalige album in België van 2014 en het vijfde best verkochte album van datzelfde jaar. Meer dan 40.000 exemplaren gingen inmiddels over de toonbank (dubbel platinum) en een MIA-Awards (Beste Nederlandstalig) werd gewonnen. Het succes werd ook live benadrukt met maar liefst 80.000 bezoekers voor vier uitverkochte Sportpaleizen.

Tracklist Clouseau Danst:

1. Honger
2. Geluk
3. Droomscenario
4. Proefcontract
5. Lustobject
6. Vogel Voor De Kat
7. De Wereld Is Van Mij
8. Zin Om Te Bewegen
9. Wispelturig feat. Slongs Dievanongs
10. Adem
11. Ik ben niet van jou
12. Tijd Om Te Leven

Deel: