De Amsterdamse folk-pop-band Snowapple brengt op 2 februari het album ‘Illusion’ uit. Met deze tweede langspeler zetten de zangeressen en multi-instrumentalisten Laurien, Una en Laura wederom een sprookjesachtig geluid neer. Popmuziek blijft de rode draad voor Snowapple, maar er is ook ruimte voor het experiment. Op ‘Illusion’ klinken invloeden door uit de elektronica, impro, krautrock en het hedendaags klassiek.

Met hun uiteenlopende muzikale achtergronden vormen de bandleden van Snowapple een opvallend gezelschap. Hun vormende jaren in opera, jazz en gypsy komen tot uitdrukking in stemgebruik, instrumentkeuze en algeheel onvergelijkbaar bandgeluid. De vocalen van Snowapple bestaan uit drie prachtige individuele stemmen die regelmatig samensmelten in bijzondere harmonieën.

Om Illusion mogelijk te maken heeft Snowapple samengewerkt met verschillende Nederlandse en internationale producers, onder wie Roald van Oosten (Caesar), Dave Menkehorst (Sir Yes Sir, Roosbeef), Daniel Schaub (Jack Beauregard, Casper) en Joeri Saal (Spinvis, Paul Weller). Het resultaat is een folky electro-pop album met zorgvuldig gecomponeerde songs.

Snowapple over het album: ‘De stemmen en de samenzang nemen je mee naar een andere wereld, een droomwereld geweven van illusies. Dat is het idee achter ‘Illusion’, de hoop dat de werkelijkheid even vergeten wordt.’ In aanloop naar het verschijnen van ‘Illusion’ heeft Snowapple onlangs haar eerste single ‘California’ uitgebracht. Gelijktijdig met de release in Nederland komt Illusion uit in Engeland (Debt Records), de Verenigde Staten en Canada (Zip Records) en Japan.

Naast de release van het album, is Snowapple ook live te bewonderen:
2 februari: Amsterdam, Paradiso
3 februari: Utrecht, TivoliVredenburg
De kaartverkoop voor deze feestelijke avonden is inmiddels gestart. Tickets zijn te bestellen via de websites van de podia.

Deel: