Het is een bewogen tijd voor Remco Veldhuis en Richard Kemper, ook wel bekend als het muzikale duo ‘Veldhuis en Kemper’. Een spannend najaar staat ze voor de deur met onder andere een eigen televisieprogramma op SBS6 genaamd ‘Leer mij vrouwen kennen’, een nieuwe theatervoorstelling, een boek op de markt en tevens een nieuw studioalbum. De mannen bruisen van activiteit en energie, dat blijkt uit hun volle agenda maar ook aan hun nieuwe album wat sinds kort in de schappen ligt. Het album heet, net zoals de nieuwe theatervoorstelling ‘Of De Gladiolen’ en is een streling voor het oor.

Sinds 1997 zijn de twee vrienden samen actief bezig met theater, tv en muziek. De heren maken sinds 2002 jaarlijks een cabaretprogramma met de meest uiteenlopende onderwerpen als rode draad. De theatervoorstelling, veelal gelijknamig aan een studioalbum worden omarmd door het Nederlandse theaterpubliek. Niet gek dat de heren wederom met een nieuw studioalbum en een gelijknamige theatervoorstelling ten tonele verschijnen.

veldhuis-kemper-of-de-gladiolen-cd-500x500

“Er zijn van die momenten in je leven dat het er even op aankomt. Dat het alles of niets is, nu of nooit, de dood… of de gladiolen. Of het nu in je werk, je relatie, de opvoeding, je seksleven of je vriendschappen. Er is altijd een keuze. Ga je door op de weg die je nu loopt of is het tijd om de boel eens flink door elkaar te schudden?” Aldus het duo Veldhuis en Kemper.

Het album bevat dertien uiteenlopende liedjes die gaan over de liefde, producer Rob van Donselaar heeft samen met de heren weer een combinatie weten te maken tussen rustige gevoelige liedjes tot lekkere uptempo  nummertjes. Een van die lekkere uptempo’s is het liedje ‘Liefde is van niemand’ met de mooie gedachte dat liefde eigenlijk van niemand is, maar toch ook weer van iedereen.” We hebben elkaar immers maar te leen.” Daar tegenover staat dan weer het gevoelige ‘Laat nou maar’ over het breken van relaties.

Uiteraard kent het album ook een aantal liedjes die het goed gaan doen in het theater, met de typische ludieke Veldhuis en Kemper lycris zoals we dat van ze gewend zijn. Een goed voorbeeld is het nummer ‘Gewoon zoals je bent’ met lycris zoals: ‘Als jij een wind laat, voelt dat als een lentebries’ en ‘Moet je huilen bij een foto van je kont, dan zie ik de welvaart, en denk ik die is gezond’. Als die ludieke lycris optelt bij de boodschap achter het nummer; mooi zijn zoals je bent, heb je de kracht achter het duo Veldhuis en Kemper gevonden. Want ook met studioalbum laten de heren wederom zien waar terecht goed in zijn; muziek maken! (8/10)(Labels A Agents Afger Al)

Foto (c) Ester Gebuis

Deel: