Op vrijdag 3 mei presenteert Ilse DeLange haar langverwachte album ‘Tainted’. De aankondiging komt gepaard met de release van de gelijknamige single ‘Tainted’ op vrijdag 16 februari, een nummer dat Ilse samen schreef met Matthijs van Duijvenbode en Niels Zuiderhoek. Deze single volgt op eerdere hits als ‘Willling’, ‘Drown Us Out’, ‘Confetti Shotgun’ en ‘Quiet’, die allen ook deel zullen uitmaken van het nieuwe album. Dinsdagavond 6 februari gaat haar volledig uitverkochte theatertour van start.

“Soms denk je dat iets nooit kapot kan, dat het voor eeuwig is… Totdat het breekt. Je vraagt je af hoe het kan, wanneer die breuk begon, wat ieders rol erin is geweest. Vragen die we onszelf allemaal stellen wanneer zoiets gebeurt. Ze kleuren je gedachten over de situatie en de ander, je hebt tijd nodig om weer tot jezelf te komen. En dan… door de barsten breekt nieuw licht door en bloeit er toch weer iets moois”, deelt Ilse. “Ik ben zo trots op dit lied dat begon als slechts een klein akoestisch idee. Ik had nooit verwacht dat het zo episch zou gaan klinken.”

Het grote thema van het nieuwe album ‘Tainted’ zijn breuken in allerlei vormen. Bij iedere relationele breuk, of het nu binnen een familie is, in een werkrelatie of met een geliefde, komen emoties los: twijfel, onzekerheid, zelfreflectie. De titel zegt het al: je blik op de wereld en op mensen wordt anders, raakt gekleurd. Iedere persoon kijkt vanuit een ander perspectief, heeft een eigen waarheid en een eigen verwerkingsproces. De nummers op ‘Tainted’ zijn geschreven in Berlijn, Nashville en bij Ilse thuis. Niels Zuiderhoek produceerde het album in coproductie met Ilse en Matthijs van Duijvenbode.

Ilse DeLange behoeft eigenlijk geen introductie meer. Met hits als ‘So Incredible’, ‘Miracle’, ‘Puzzle Me’ en ‘The Great Escape’, meerdere met multi-platina bekroonde albums, talloze gewonnen prijzen (waaronder Edisons, een Gouden Harp, een Gouden Notenkraker en de Popprijs) en haar succes met The Common Linnets is zij niet alleen één van de meest succesvolle artiesten in Nederland, maar ook zeer succesvol in Duitsland. Daarnaast speelde zij een cruciale rol in het succes van Duncan Laurence op het Eurovisie Songfestival 2019, heeft zij haar eigen label Spark Records met onder meer de succesvolle artiesten: Hannah Mae (hit van het jaar met ‘Wat Wil Je Van Mij’ en genomineerd voor een Edison), Adriaan Persons en Jana Mila die net via Ilse een platendeal in Amerika heeft getekend.

Naast het uitbrengen van het album ‘Tainted’ en de op handen zijnde tour, werkt Ilse DeLange momenteel aan verschillende tv-programma’s die voor het komende jaar gepland staan, waaronder een serie over Dolly Parton, gemaakt met Frank Evenblij.

Deel: