Op de website van Paul de Graaf valt te lezen: “Paul de Graaf speelt naar de mensen tóe. Hij mengt zich met het publiek om er samen een mooi feest van te maken! Meezing, -dans en -klapbaar met ontroerende momenten. Veelzijdigheid is het toverwoord!” Meer dan 13 jaar is Paul de Graaf professioneel zanger-gitarist, producer en presentator. Paul treedt gemiddeld  ruim honderd keer per jaar op en hij is er trots op dat hij in al die optredens veel tevreden klanten ziet terugkeren.

Over het naar de mensen tóe spelen kan ik niets zeggen, want ik ken Paul vooralsnog alleen nog maar van CD Tijd, maar aan enthousiasme ontbreekt het hem niet. Zowel op zijn website, als in het prachtig geïllustreerde boekwerkje waarin zijn CD is verpakt. Als je zijn nieuwe CD in je handen krijgt, voelt dat meteen als een cadeautje. Een boekje met harde kaft op A5-format, rijk gevuld met vele foto’s en achtergrondinformatie (over de CD en over Paul zelf). Bijna zou je vergeten dat het om de muziek gaat, zo fraai is het allemaal.

Maar genoeg over de verpakking nu.

De Nederlandstalige muziek van Paul de Graaf is net zo Nederlands als zijn naam. Behoorlijk Nederlands, dus. Niet te verwarren met Volendams. Of Amsterdams, wat dat betreft. Nee, de muziek van Paul de Graaf kan zich prima meten met De Dijk, Bløf en andere Nederlandse acts waar ik persoonlijk geen fan van ben, maar die blijkbaar wel heel goed weten wat het publiek graag wil horen. Singer-songwriter-rock door iemand die weet waar hij mee bezig is. En, nogmaals, ik ben er (nog) niet bij geweest, maar ik stel me voor dat een avondje met muziek van Paul de Graaf zo maar eens heel gezellig zou kunnen zijn! (6/10)(Eigen beheer)

Deel: