Begin dit jaar werd de Nederlandse radio overspoeld door ‘Replay’, het eerste nummer van de op de Britse Maagdeneilanden geboren [[Iyaz]]. Ontdekt in 2008 door [[Sean Kingston]] (Beautifull Girls, 2007), die Iyaz’ via diens [[Myspace]]-pagina overhaalde een contract te tekenen bij Beluga records, een onderlabel van Warner Music. Kingston bracht Iyaz in contact met Beluga Records eigenaar J.R. Rotem, producer achter Kingston’s hit ‘Beautifull Girls’, maar ook verantwoordelijk voor ‘SOS’ van [[Rihanna]], [[Jason DeRulo]] en [[Leona Lewis]]’ ‘Better in time’.

Iyaz’ album ‘Replay’ is nu uit, met naast de mega grote hit ‘Replay’ ook de vrijwel even grote hit ‘Solo’ en derde single ‘So Big’, die als het een beetje meezit, net zo’n grote hit gaat worden als de eerste twee. En na ‘So Big’ zal het voor Iyaz zeer zeker niet over zijn. ‘Replay’ staat vol met zomerse tunes, die het Jamaicaanse gevoel strak overbrengen. Hou het tussen Akon, Flo-Rida en Taio Cruz, ‘Replay’ staat, en geeft je het gevoel te luisteren naar het tiende album van een door de wol geverfde artiest. Toch klinkt de muziek van Iyaz nog fris; niet vernieuwend, wat commercieel, maar zo eens in de zoveel tijd maakt dat niet uit.

Iyaz moet misschien opletten op een volgend album niet te vergeten zijn eigen stijl te behouden, en wat op zoek te gaan naar wat vernieuwends. Op ‘Replay’ doet de zanger dat met ‘There you are’, wat dan ook misschien samen met ‘Goodbye’ de wat vreemdere eenden in de bijt zijn. Toch zijn die ‘vreemdere eenden’ wat ons betreft de leukste nummers. Misschien de minst commerciële, maar zeker het doorskippen van de cd waard mocht deze bij het luisteren in eerste instantie te eentonig klinkt.

Al met al gaat Iyaz er zeker komen, goed in de markt gezet, heerlijk stemgeluid en nummers die niet makkelijk vervelen. Een cd en artiest die nog vele hits af gaan leveren. (8/10)

Deel: