Al dertien jaar zijn de meiden van K3 razend populair onder de kleineren onder ons. Oorspronkelijk opgericht als serieuze meidenband, bleken Karen, Kathleen en Kristel vrijwel alleen geliefd bij de kinderen. Met debuutsingle ‘Wat ik wil’ maakten de meiden destijds een valse start en toen ze in 1999 met de Belgische voorrondes van het Eurovisie Songfestival met het nummer ‘Heyah Mama’ compleet werden afgeserveerd door Marcel Vanthilt, zelf in de jaren 80 nog erg succesvol met zijn Arbeid Adelt!.

In maart van dit jaar traden de meiden op in het Rotterdamse Ahoy, Kathleen inmiddels al enkele jaren ingewisseld voor de Nederlandse Josje, die als enige een muzikale achtergrond heeft. Dat is ook wel te zien, want waar Karin en Kristel soms wat houterig overkomen, is het Josje die al vanaf de instap in K3 de blits maakt.

Tijdens het concert wordt geestig gebruik gemaakt van kinderen, die de jonge Kristel, Karen en Josje voorstellen. Van dromen over beroemd zijn, een zangcarrière of een musicalster worden, de inleidingen worden slim gebruikt door de drie om zich verschillende keren snel om te kleden. De kinderen zien er gedwee op toe dat de drie op geen foutje te betrappen zijn, en zingen waar kan uit volle borst mee. Het zijn echter niet alleen de kinderen die meezingen, ook de papa’s en mama’s kennen de nummers inmiddels van voor tot achter. Naast ritmische knallers als ‘Heyah mama’, ‘Ya ya yippee’ en ‘Oya lélé’, zit er ook een akoestisch gedeelte in het concert waarbij K3 twee prachtige nummers zingt aan de hartvormige piano van Miguel Wiels, die de nummers van de meiden heeft geschreven.

Dat achter K3 de geoliede productiemachine van Studio 100 zit is te zien. Van begin tot eind steekt het concert glad in elkaar en ook de concertregistratie vertoont weinig tot geen fouten. Al moeten we wel zeggen dat een concert en het afzonderlijk selecteren van de losse tracks wel erg summier is. Een kijkje achter de schermen, een interactief DVD-spel of een extra videoclipje… het zou het allemaal net iets meer af maken. (8/10) (Studio 100)


Deel: