altDrie jaar lang tourden de mannen van AC/DC de hele wereld rond. Toen drie jaar geleden hun album ‘Black Ice’ uit kwam, waren de fans erg blij dat er eindelijk weer eens iets nieuws van hun helden in de platenzaken verscheen. Zelf heb ik hem ook, conclusie… niet echt een schokkend album maar er zijn maar weinig bands op de wereld die zo’n herkenbare sound hebben als deze mannen. Momenteel ligt er een DVD in de winkels met opnames gemaakt tijdens hun ‘Black Ice’ tournee in een volgepakt Riverplate voetbalstadion te Buenos Aires, Argentinië.

Stel je eens voor, een gigantisch stadion, gevuld met duizenden fans, het geluid van AC/DC, dit zou garant moeten staan voor een waanzinnig spektakel. HD opnames met 32 camera’s van drie uitverkochte shows met een fenomenale 200.000 bezoekers, perfecte montage. Ook over de geluidskwaliteit is geen slecht woord te zeggen, vergeleken bij de eerder uitgebrachte DVD’s is deze versie echt ‘outstanding’. De stem van Brian Jones, de knallende gitaren van de gebroeders Young, de denderende bassen van Cliff Williams en de klappen van drummer Rudd maken het tot een waar spektakel.
Twee uur lang toveren ze het Riverplate stadion om tot één klokende massa met feestende fans die compleet uit hun dak gaan. Negentien nummers lang laten ze het publiek meegaan in een reis door de tijd, gestart in 1976 toen ze hun eerste wereldwijde release ‘High Voltage’ uitbrachten tot hun nieuwste wapenfeit ‘Black Ice’. wat opvalt is dat ze in de jaren al heel wat klassiekers op hun naam hebben gezet maar dat ze anno nu nog steeds even fris en goed klinken. Op de bonus van de DVD ‘Behind The Scenes In Buenos Aires’, welke begint met de klokken van ‘Hells Bells’ en een paar absoluut unieke beelden en commentaren bevat. De beelden zijn gemaakt van een grote massa uit hun dak gaande fans en ook de animatiefilm ‘Show Opening Animation’, die je laat meerijden op een op hol geslagen Rock ’n Roll trein, maken het tot een schitterend document.
AC/DC ‘Live At River Plate’ is een schitterend document en een must have voor elke AC/DC fan, die een perfect beeld geeft van hoe de tand des tijds geen enkele invloed heeft gehad op de met passie gespeelde liveshows van deze legendarische Rock ’n Roll band. ‘Let there be Rock’!!!!!!!!!!!
Deel: