Na een jaar weer terug in de Rusheuvel. John van Borne van Artists & Bands Booking Agency is het weer gelukt om een mooi evenement in Oss neer te zetten. Het concept klopt. Zet een aantal fantastische tributes bij elkaar en het in groten getale opgekomen publiek geniet met volle teugen. Waar vindt je gedurende 10 uur zoveel grote namen vertolkt door het beste van het beste?

Het spits afbijten is nooit makkelijk voor een band maar Purple Strangers had het publiek al heel snel opgewarmd en dat beloofde veel goeds voor de rest van de avond. Alle grote klassiekers van Deep Purple werden vertolkt als is dat in een uur natuurlijk onmogelijk. Child in Time mocht en kon natuurlijk niet ontbreken.

Na deze aftrap ging het verder los met:
Piledriver – Status Quo tribute
Van Hagar- Van Halen tribute
Harris – Iron Maiden tribute
Pearl Damn – Pearl Jem tribute
Slash n’ Roses – Guns n’ Roses tribute
Present Danger – Metallica tribute
High Voltage – AC/DC tribute

Wat een kwaliteit op het podium en al deze bands speelde uiteraard de grote hits van hun idolen. We zouden een hele opsomming kunnen geven van elke afzonderlijke setlist maar dat heeft weinig zin. Het was een feest van herkenning. ‘666’, ‘Jeremy’, ‘What ever you want’, ‘Sweet child of mine’, ‘Jump’ en ga zo maar door.

De sfeer…… de leeftijd varieerde van rond de 18 tot in de 70. Dat maakte dit evenement uniek. Dat maakt de sfeer zo geweldig. Legends of Rock is in vele plaatsen te bezoeken. Vaak op iets kleiner schaal maar soms ook groter zo hier in de Rusheuvel.

Foto’s (c) Rob Verbrugge

Deel: