F1rstman kwam uit het niets, scoort hit na hit en bewijst keer op keer een game changer te zijn. De rasartiest denkt niet in grenzen, maar gaat voor world domination. Hij combineert zijn Nederlandse sound met Bollywoodse invloeden en gebruikt als een van de enige Arabische toonladders in zijn refreinen. Unieke dansbare tracks zijn het gevolg.

De 24-jarige F1rstman, echte naam Hassan Syed, groeide op in Den Haag, maar werd geboren in Lahore, de tweede stad van Pakistan. Op zijn derde kwam hij naar Nederland en op zijn zesde leerde hij percussie-instrumenten bespelen. Niet lang daarna kwam hij in aanraking met musical en speelde Simba in ‘The Lion King’. Hassan gooide het erna op een andere boeg en ging ALL-IN voor beatboxing en dansbare rap-muziek: F1rstman werd geboren. Zijn eerste track ‘Te Laat’, werd direct een succes maar zijn doorbraak kwam in 2015, met de track ‘Round & Round’. Meerdere gouden hits volgden en met 1,5 miljoen unieke views per week is F1rstman met recht een entertainer te noemen: De Pitbull van Nederland.

Zoals hij het zelf zegt: “Het maakt niet uit of je me voor een bejaardentehuis zet of een peuterspeelzaal. Ik geef je de garantie dat het publiek losgaat”. Met complete liveband zorgt F1rstman er dan ook voor dat heel Poppodium Nieuwe Nor op 9 november aan het dansen is!

Deel: