Het concept van ‘My Generation: there’s still live after 35′ bestaat uit een DJ set, verzorgt door DJ El Salvo, en een uur livemuziek verzorgt door Claw Boys Claw. My Generation belooft een muzikale reis van vijf uur te zijn door 50 jaar pop muziek en dat was het ook. Op voorhand een gewaagd concept want wie nodigt nu Claw Boys Claw uit voor een DJ feestje? Het pakte verrassend goed uit met een prima goed gevulde zaal in Hedon.

De dames laten de heren dansen

My Generation-1

Bij binnenkomst was de dansvloer nog leeg, maar als de dames eenmaal de dansvloer hebben betreden (op de klanken van David Bowie met ’The Jean Gene’), volgden de heren van zelf. Slimme zet dus. Er waren opvallend veel vrouwen die waarschijnlijk Claw Boys Claw niet als hoogtepunt zagen, maar het totaalconcept wel goed konden waarderen. De vrouwen gingen voor de verandering eens mee naar een concert met een extra beleving. Eerst een DJ set van 2 uur, daarna een uurtje rocken met Claw Boys Claw en daarna nog 2 uur afbouwen met een puike DJ set.  Ook de aanvulling met van klassieke muziekvideo’s (Blondie – Denis) was absoluut een meerwaarde. DJ El Salvo had diep in de schatkist gegraven en haalde daar vele vergeten pareltjes uit zoals bijvoorbeeld Simple Minds (I Travel’), Joe Jackson (‘Pretty Girls’) en Frank Zappa’s ‘Dancing Fool’.

Claw Boys Claw

Claw Boys Claw-4
Claw Boys Claw’s Peter te Bos was verheugd dat (naast de vele kale mannen met houthakkershemden) er nu ook vele vrouwen waren. Het nummer ‘Wild Voodoo’ werd dan ook aan het vrouwelijk schoon opgedragen. Je kon zien dat Peter stond te genieten met deze grote opkomst en de set ging spetterend van start met ‘Troglodyte’. Hoogtepunt van de set was ‘Weatherman’ wat een echte live kraker is geworden.
Naast oud werk werd ook weer ‘Hammer’ (2013) gespeeld daarbij even een rust momentje inbouwend in de set. Traditie getrouw ging Peter ook weer het publiek in om daar contact te maken met de dames. Het is kersttijd waarbij Claw Boys Claw nooit vergeet ook even ‘Jingle Bells’ te spelen. Om in de jukeboxsfeer te blijven stonden er twee verrassingen op de setlist. met de covers  ‘Ca plan pour moi’ en ‘Venus’ werd het stuk live-optreden afgesloten.
Het was een avondje nostalgie met vergeten klassiekers, waar de Amsterdamse garagerockers zich als vissen in het water voelden. Peter verontschuldigde zich nog voor de korte set, maar gaf aan dat ze  weer met nieuw materiaal bezig waren en een volgende plaat weer in de maak is. Zo gaat het met die Generatie ‘ze weten van geen ophouden’ en dat is maar goed ook want dit concept qua avond is klaar om nog groter uitgerold te worden in het clubcircuit.
Deel: