Zaterdag begon dan de eerste reeks voorstellingen van de afscheidstour van K3. Ongeduldige kinderen, die waarschijnlijk al nachtenlang slecht hebben geslapen, staan te trappelen om hun grote idolen voor het laatst te mogen bewonderen en de nieuwe formatie van K3 welkom te heten. Bij binnenkomst in de Brabanthallen in Den Bosch, waar de Nederlandse concerten worden afgetrapt, werd de merchandise je om de oren geslingerd. Het is wel duidelijk hoe Studio 100 inspringt op de K3-gekte. Kleine meisjes wilden allemaal de nieuwe zilveren regenboogjurkjes bemachtigen en de ouders stemden toe om hun koters tevreden te houden.

Om 5 uur was het zover: De lichten gingen uit en op het podium lichtte een groot hart op, het Magische K3-Toverhart. Deze zou de rode draad spelen tijdens de voorstelling. K3 werd op een groot scherm groots aangekondigd, door middel van een terugblik van de afgelopen 17 jaren. Albums, musicals, tv-programma’s, films; De meiden zijn er maar druk mee geweest.

K3 Brabanthalen Den Bosch, 12 december 2015 Maxazine Norman van den Wildenberg5

Toen Karen, Kristel en Josje het podium betraden en begonnen met het eerste liedje ‘MaMaSé’, stonden de kinderen al te dansen en luidkeels mee te zingen. Toen Kristel aan Karen vroeg wat zij het leukste vond de afgelopen jaren, en ‘De rosse’ daarop antwoorde met “De dutjes in de tourbus.” lag de hele zaal dubbel van het lachen. Het was wel duidelijk dat deze drie meiden precies wisten wat ze moesten doen.

Na nog enkele liedjes uit de bekende tv programma’s (‘De wereld van K3’, ‘K3 kan het’ en ‘Hallo K3′) te hebben gezongen, was het dan eindelijk tijd om de nieuwe K3’tjes, Hanne, Marthe en Klaasje, het podium op te toveren met de toverspreuk ‘K3 Magie!’.

10 Duizend luchtbalonnen

Al zwaaiend en lachend kwamen de nieuwe meiden uit het toverhart tevoorschijn en begonnen met het zingen van de nieuwe K3-hit ’10 Duizend luchtbalonnen’. De kinderen, maar ook de papa’s en mama’s in de zaal, begonnen nog harder mee te zingen dan dat ze al deden; De nieuwe K3 viel duidelijk goed in de smaak. Dat mag ook wel, want op deze meiden zijn tijdens de liveshows van het tv-programma ‘K3 zoekt K3’ het meeste gestemd. Dit lieten Hanne, Marthe en Klaasje dan ook weten door het publiek te bedanken voor hun steun, lieve berichten en de vele stemmen. Natuurlijk werden er nog een aantal nieuwe liedjes gezongen, zoals ‘Kusjes soldaten’ en ‘Wat doe je als het binnen regent’.

K3 Brabanthalen Den Bosch, 12 december 2015 Maxazine Norman van den Wildenberg3

De nieuwe jonge K3’tjes mochten weer even bijkomen, want het was weer tijd voor Karen, Kristel en Josje. Zij brachten een medley van nummers uit de door hen uitgebrachte films; ‘Waar zijn die Engeltjes’ uit de film ‘K3 Bengeltjes’ uit 2012 was duidelijk favoriet bij het publiek. De danspasjes en teksten bleken door de kinderen thuis goed geoefend.

Dan was het tijd om ‘Heyah Mama’ ten gehore te brengen. Hiermee is K3 17 jaar geleden doorgebroken en er zullen maar weinig mensen zijn die niet met het refreintje kunnen meezingen. Ditmaal gebracht door de nieuwe meisjes van K3 en zij brachten dit alsof ze nooit anders hebben gedaan. Wat een enthousiasme en wederom wisten ze de hele zaal mee te krijgen. Ook nu weer werden er door hen liedjes gebracht uit het nieuwe repetoire. Opvallend is dat deze een stuk pop-achtiger zijn, en dat samen met het feit dat de kleding veel modieuzer en de danspasjes uitgebreider zijn, doet denken dat Studio 100 duidelijk een iets andere weg in wil slaan met de nieuwe K3, wellicht om een groter publiek aan te spreken?!

De professionaliteit van de nieuwe dames zat er al direct goed in. Zo raakte de veter van Hanne los, maar liet ze zich er niet door afleiden en stapte ze tussen twee nummers snel uit de groep om vliegensvlug haar veter opnieuw te strikken om net op tijd weer mee te kunnen zingen en dansen op lied ‘Ret tet tet’.

K3 vs. K3

Gedurende de show werden de twee K3’s een aantal keer afgewisseld met elkaar en werden op het scherm in het toverhart beelden getoond van alle projecten die de meiden door de jaren heen hebben gedaan. Zo werden de musicals ook niet vergeten en werd er meegezongen op ‘De drie biggetjes’, ‘Toveren’ (uit de musical Doornroosje) en ‘Alice in Wonderland’. Ook werden er beelden van een aankomend project getoond waar de nieuwe K3’tjes al druk mee bezig zijn. Dit zal een animatieserie zijn die vanaf 2016 te zien zal zijn op zowel de Belgische als de Nederlandse televisie.

K3 Brabanthalen Den Bosch, 12 december 2015 Maxazine Norman van den Wildenberg2

Waar het hele publiek de hele avond op stond te wachten gebeurde tegen het einde van de show. Marthe gaf aan dat ze één grote wens had, en dat is samen zingen met Karen, Kristel en Josje. Het publiek reageerde met een grote “JA!”, en dan staan de 6 meiden samen op het podium ‘Oya Le Le’ te zingen. Wat een feestje maken ze er met zijn allen van en de kinderen in de zaal zijn allemaal in het gangpad gaan staan om hun danskunsten te showen. Met zijn zessen werd er onder anderen ook nog ‘Verliefd’, ‘Tele-Romeo’ en ‘Handjes draaien’ gezongen. Het verschil tussen de rood-, blond-, en zwart-harige meiden is bijna niet te onderscheiden: Wat doen de nieuwe K3-meiden het nu al goed. De afgelopen weken is er duidelijk hard aangetrokken om dit mogelijk te kunnen maken en dat is te zien en te horen.

Aan het eind van de show was het moment gekomen dat de oude K3 afscheid moest nemen. Emotioneel en met tranen in de ogen vertelden ze dat zij de kindjes, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s in de harten hebben gesloten en dat ze hen heel dankbaar zijn. Ze zingen nog voor de allerlaatste keer een lied, het afscheidslied ‘K3 loves you’ en alle kinderen mochten naar voren komen om hun tekeningen en cadeautjes te overhandigen en/of nog een laatste handje te schudden met de dames. Karen, Kristel en Josje zwaaiden nog een keer naar het publiek en gaven de fakkel over aan Hanne, Marthe en Klaasje die als laatste nog eens de nieuwe single ’10 Duizend luchtbalonnen’ mochten brengen. Na afloop bleven de drie K’tjes nog lange tijd op het podium om alle kinderen een handje of een knuffel te kunnen geven. Het is duidelijk dat de nieuwe K3 nu al in alle kinderhartjes gesloten zijn.

Foto’s (c) Norman van den Wildenberg, Maxazine.nl

K3 Brabanthalen Den Bosch, 12 december 2015 Maxazine Norman van den Wildenberg6

Deel: