Presentatoren Jan Versteegh en Gwen van Poorten brengen een bezoek aan Mysteryland. Op het festivalterrein in Haarlemmermeer praten ze met bezoekers en gaan ze los op de beste dj-sets. Het oudste dancefestival van Nederland is dit jaar uitgesmeerd over twee volle dagen. Het thema van deze editie is geheel in lijn met de nieuwe opzet en luidt ‘One day is not enough’. Alleen al op zaterdag zijn er meer dan 150 artiesten te zien op ruim 20 podia.

Blikvangers

De sound beslaat alle subgenres van de dancemuziek, variërend van hardstyle tot trance en van techno tot dubstep. Blikvangers op deze eerste festivaldag zijn onder meer Alesso, Nicky Romero, Noisecontrollers en Feestdjruud. Met een uitgebreide sfeerimpressie zorgt BNN ervoor dat ook de thuisblijver niets hoeft te missen.

Gabberscene

Het oudste dancefestival van Nederland is dit jaar toe aan zijn 22ste editie. Toen de ouders van nu zelf nog feestbeesten waren, bestond Mysteryland al. In 1993 begon het evenement als een driedaags hoogtepunt voor de gabberscene. Ook de daaropvolgende edities werden gekleurd door lieden als Paul Elstak, 2 Brothers on the 4th Floor en Mental Theo.

Trancemuziek

Vanaf 1999 speelt de organisatie in op de opkomst van de trancemuziek en maken Nederlanders als Armin van Buuren, Tiësto en Ferry Corsten hun opwachting. De voorbije tien jaar zijn hier legio nieuwe genres bijgekomen, zoals hardstyle en dubstep.

Mysteryland 2015, 22:50 – 23:45 uur, NPO 3

Deel: