Haar naam is tegenwoordig niet meer weg te denken. De 21-jarige Olivia Rodrigo heeft miljoenen fans en scoort hit na hit. De voormalige Disney-ster besloot in 2021 haar carrière voort te zetten in de muziek. Voor de show waarin ze speelde, High School Musical: The Musical: The Series, heeft ze meerdere nummers gezongen. Ze kreeg meer aandacht na een nummer met haar toenmalige vriend Joshua Bassett, ‘Just for a Moment’ en een nummer zonder feature, ‘All I Want’. Met meer dan 12 miljard streams voor haar debuutalbum valt ze niet te missen in de huidige muziekindustrie.

Haar eerste album staat bekend om liefdesverdriet. Het is een echt break-up album. In 2022 stond ze in de AFAS Live met haar ‘SOUR Tour’. Ze was vocaal niet sterk en er zaten een aantal technische fouten in het gehele optreden. De fouten in het verleden heeft ze weten recht te zetten met de huidige tour: ‘GUTS Tour’.

Op social media waren veel mensen verbaasd. Er waren namelijk veel kinderen met ouders aanwezig, terwijl verwacht werd dat er voornamelijk vrouwen tussen de 18-24 jaar zouden zijn. Maar er was veel jonger publiek dan gedacht. Dit verpestte de chemie echter niet. Op het scherm verschenen kaarsen met de letters ‘GUTS’. Deze kaarsen brandden langzaam tot ze bij hun einde waren beland. Toen wist de zaal dat het eindelijk zover was. Het moment waar zij allen naar uit hadden gekeken, werd eindelijk werkelijkheid.

Rodrigo opende met het nummer ‘Bad idea right?’. Er zit een soort ‘challenge’ in het nummer. Wanneer ze “Stop” zegt, moet het hele publiek stoppen. De Ziggo Dome verbaasde Olivia met de stilte die viel. Het publiek behaalde een ongevraagd doel. De gehele avond werd er 110% gegeven, door zowel Rodrigo als het publiek. Tijdens het nummer ‘Drivers license’ nam ze plaats achter de piano. Haar stem is ten opzichte van een aantal jaar geleden enorm verbeterd. Het is net als een van haar nummers, ‘Vampire’, een erg lastig nummer om te zingen. Maar ze heeft het geweldig gezongen. Ze had een glitterend two-piece aan dat later werd verwisseld voor een zwart matchend setje.

Tijdens ‘Love is Embarrassing’ deed ze samen met haar dansers het welbekende dansje. Het dansje is gek en past perfect bij het nummer. Voor de nummers ‘Logical’ en haar favoriete nummer van ‘SOUR’, ‘Enough for you’, nam ze plaats op een halve maan. Deze maan vloog door de zaal heen en bereikte op deze manier alle fans. Ze zwaaide en nam goed de tijd om elke fan evenveel aandacht te geven. Het was een goede verhouding van nummers van haar nieuwe en oude album. Zelf genoot ze er enorm van. Ze bedankte de fans vaak en zei op haar beste Nederlands ‘dankjewel’.

Olivia Rodrigo is een geboren artiest. Aan alles is dat te zien: haar manier van bewegen op het podium en het optimale gebruik van de ruimte. Ze huppelde rond en rende van de ene naar de andere kant. Vrij recent is de ‘deluxe’ versie van ‘GUTS’ uitgekomen, wat ervoor zorgde dat twee nummers werden toegevoegd aan de setlist. ‘Can’t Catch Me Now’ is vervangen door ‘So American’. ‘Can’t Catch Me Now’ is een nummer dat ze schreef voor de meest recente Hunger Games-film en het nummer eindigde als een van de meest geliefde nummers onder de fans. Dit is vervangen, maar er is een vrolijk en dansbaar nummer voor in de plaats gekomen. Ook voegde ze ‘Obsessed’ toe.

De interactie van Olivia Rodrigo met haar fans is misschien wel de reden dat ze zo geliefd is. Ze kreeg een kroon uit het publiek in ruil voor een foto. Ze complimenteerde de kleding van fans en vertelde hen dat ze de leukste shirtjes aan hadden die ze tot nu toe had gezien. Na haar nummer ‘Obsessed’ gaf ze een sjerp aan een van haar fans. Op deze sjerp stond “Geobsedeerd”, in het Nederlands.

Tegen het einde zong ze ‘All-American bitch’. Ze moedigde de fans aan om haar stuk in het nummer voor haar te schreeuwen. De fans moesten denken aan iets of iemand die hen boos maakte. En de fans schreeuwden de longen uit hun lijf. Ze sloot af met ‘Get him back!’. Er viel confetti uit de lucht, waarvan sommige gepersonaliseerde berichtjes van Rodrigo bevatten.

De reden dat de show ‘Female Rage’ representeerde, is omdat ze door alle emoties ging. Het was een veilige plek voor iedereen, waar ze echt mochten zitten in deze emotie die werd neergezet. Het ging over zelfhaat, woede, liefde, liefdesverdriet maar ook om vreugde. Olivia Rodrigo heeft een fenomenale show neergezet in de Ziggo Dome.

Deel: