Na een reeks uitverkochte optredens op diverse podia in Nederland, zijn de Compact Disk Dummies dit najaar terug met een energieke show in TivoliVredenburg, Utrecht. Met de internationale sound van hun gloednieuwe, en tevens derde album ‘The Signal’ dat vandaag is uitgekomen, gaan ze ongetwijfeld ook over de grens potten breken, zoals ze dat in Vlaanderen zeggen. De singles ‘fomo’, ‘There’s No Sex Without You’ en ‘Where We Go (Calypso)’ laten horen dat de broers Coorevits de ideale mix van retrohouse en pop hebben gevonden.

De Compact Disk Dummies hebben een indrukwekkend parcours afgelegd sinds hun overwinning bij Humo’s Rock Rally in 2012 (de belangrijkste bandcontest van België). Ze hebben het Belgische festivalcircuit plat gespeeld met optredens op onder andere Les Ardentes en I Love Techno, mainstage van Pukkelpop en Rock Werchter. Inmiddels mogen ze diverse festivals en podia in Nederland aan het lijstje toevoegen. Ze zijn komende zomer onder andere te zien op Vestrock en Misty Fields.

Naast een mix van stijlen is ‘The Signal’ ook een mix van samenwerkingen. Er is de Franse touch van mixer Michael Declerck en mastering engineer Alex Gopher. En met Nederlandse inbreng van Wieger Hoogendorp (Goldband) en Jens Van Der Meij (Froukje). Elk nummer op ‘The Signal’ is een potentiële dancefloor-hit, maar komt nog beter tot zijn recht wanneer de broers deze live ten gehore brengen. De catchy vocalen, doordrenkt met galm, smelten perfect samen met de pompende beats en zware synthesizers.

Deel: