Op 10 mei 2024 zal singer-songwriter Brent Beukelaer zijn langverwachte tweede album, getiteld ‘Ramen Als Ogen’, uitbrengen. Dit album volgt op het succes van zijn geprezen debuut ‘Heen Zonder Weer’ uit 2021 en belooft een nieuwe en betoverende fase in Brent’s artistieke reis te markeren.

Met reeds enkele voorproefjes die de muziekwereld op haar grondvesten hebben doen schudden, waaronder de huidige single ‘Ademwolk’ – momenteel te beluisteren op de radio – en de nieuwe track ‘Opeengestapelde Schaduwen’ – digitaal beschikbaar – heeft Brent de anticipatie voor zijn aankomende werk tot een hoogtepunt gebracht.

Weerspiegelingen

Het nieuwe album weerspiegelt een meer introspectieve en duistere periode in Brent’s leven, waarbij hij een persoonlijke zoektocht naar zelfreflectie en identiteit onderneemt te midden van schaduwen uit het verleden.

“In dit album laat ik mijn diepste emoties spreken. Het is mijn meest persoonlijke werk tot nu toe, waarin ik de uitdagingen beschrijf die het leven ons biedt en hoe we onszelf telkens opnieuw moeten ontdekken in het licht van deze tegenslagen,” aldus Brent Beukelaer.

Brent Beukelaer, geïnspireerd door invloeden als Spinvis en Lieven Coppieters, staat bekend om zijn vermogen om kleine, unieke verhalen te creëren die ons meenemen naar een universum dat net om de hoek ligt. Zijn muziek biedt een welkom toevluchtsoord voor degenen die willen ontsnappen aan de alledaagse realiteit.

Het album bevat samenwerkingen met verschillende gastmuzikanten, waaronder Nina Kortekaas (Noa Lee, Portland), Roos Denayer (Rosa Butsi) en Niels Boutsen (Stoomboot). Het prachtige artwork van het album is ontworpen door de veelbelovende Brusselse graphic novelist Anneka Robeyns.

‘Ramen Als Ogen’ verschijnt via ‘Polymoon Music’ en wordt op CD en LP verdeeld door Starman Records. Het zal gepresenteerd worden in Theater Tinnenpot in Gent, België, op 6 juni, gevolgd door een optreden in De Rozenknop in Eindhoven op 13 juni. Op 4 augustus zal Brent optreden op het Dranouter Festival, waar hij zijn betoverende nieuwe nummers aan een groter publiek zal presenteren.

Deel: