Twee van de beste raprockacts van de jaren 90 op één avond in 013 in Tilburg, daar moet je bij zijn! Fun Lovin’ Criminals en Rudeboy & DJ DNA van Urban Dance Squad nemen je op 2 mei aanstaande mee op een trip down memory lane met alle klassiekers van beide bands.

De aanstekelijke mix van filmische hiphop, rock ‘n’ roll, blues-jazz en latin soul van Fun Lovin’ Criminals barstte in 1996 los in de New Yorkse muziekscene met de release van ‘Come Find Yourself’. Hun debuutsingle ‘Scooby Snacks’, beroemd vanwege het samplen van Tarantino-films zoals Reservoir Dogs en Pulp Fiction, bereikte al snel de gouden status in de VS. De band werd een internationale hit en vestigde zich in het Verenigd Koninkrijk, waar hun debuutalbum maar liefst twee jaar in de Britse albumcharts stond. FLC speelde een beruchte rauwe set op het beroemde Pyramid hoofdpodium op Glastonbury ’99 en de rest – zoals ze zelf zeggen – is geschiedenis.

Samen met de Fun Lovin’ Criminals zal ook Rudeboy acte de presence geven. De MC van de Urban Dance Squad komt terug naar 013 met DJ DNA achter de draaitafels. Urban Dance Squad was een van de meest succesvolle Nederlandse bands van de jaren negentig. Ontstaan in een jam in Utrecht, maar uitgegroeid tot de eerste Nederlandse rockband met een rapper (ze leenden de naam van Parliament – Funkadelic’s Urban Dancefloor Guerillas). Op hetzelfde moment dat Fishbone, Living Colour en de Red Hot Chili Peppers hetzelfde deden in de Verenigde Staten, behaalde ook UDS successen met het mengen van rock, metal, hiphop, soul, funk en meer.

Win kaarten voor Fun Lovin’ Criminals & Rudeboy plays Urban Dance Squad

In samenwerking met poppodium 013 mag Maxazine enkele kaarten weggeven voor Fun Lovin’ Criminals & Rudeboy plays Urban Dance Squad op 2 mei in 013, Tilburg. Volg daarvoor Maxazine op Facebook en geef onder het bericht op Facebook aan welk nummer de bands deze avond zeker moeten spelen. Wij kiezen uit de inzenders 2 winnaars die beiden twee kaarten ontvangen voor dit concert waar je bij MOET zijn.*

* Winnaars krijgen vanzelf bericht en worden vanwege de privacyregelgeving niet openbaar bekend gemaakt. Over de prijsvraag en winnaars kan niet worden gecorrespondeerd. Medewerkers van Maxazine of de mede-organisator van de prijsvraag zijn uitgesloten van deelname. Ook speciale accounts die als tweede account in het leven zijn geroepen om mee te doen aan prijsvragen worden uitgesloten.

 

Deel: