De 34e jarige Jason Derulo (voorheen Jason Joel Desrouleux) is een singer-songwriter, zanger en danser. Sommigen noemen hem de Usher van de nieuwe generatie. Hij brak door in 2009 met zijn single ‘Whatcha Say’. Daarna is zijn carrière snel gestegen. Hit na hit kwamen terecht in de toplijsten. Tussen 2014-2020 kwam er een dal in zijn muziek carriere. Maar door de komst van zijn nieuwe nummers, die snel geliefd werden op Tiktok, kwam er een terugkerende piek in zijn carriere.

Zijn concert nam plaats in het prachtige Ahoy. Geheel uitverkocht was het niet. Maar dat maakte de fans niet uit. Het gemixte publiek viel erg op. Jong én oud. Elke generatie kwam tevoorschijn. Hij kwam een kwartier te laat en de Nederlanders begonnen al te klagen. De lichten vielen uit en er speelde een introvideo af. Jason noemde zichzelf daarin de koning. Wat toepassend is voor de naam van de tour; ‘Nu King Tour’. De liveband ging klaar zitten. De dansers gingen in positie staan. Jason kwam op en de Ahoy ging uit zijn dak. De meisjes stonden in de kortste broekjes. Kort, kort en korter. De billen werden geschud. Maar dat kon allemaal. Anders zijn we van Derulo niet gewend. Hij kon met geen beter nummer openen dan ‘Whatcha Say’. De vlammen vuur brachten al snel warmte de ruimte in. Vanaf de opening was het direct duidelijk; dit kon niet anders dan een geweldige show worden.

De oudere nummers van Jason Derulo vielen overduidelijk beter in de smaak. Van zijn huidige muziek, is het publiek minder fan. Een overduidelijk slimme zet van Derulo om alle nostalgische nummers te zingen. Jason had een headset nodig; Zo kan hij het dansen en zingen nog beter combineren. De dansers om hem heen, waren échte dansers. Duidelijk talent was aanwezig, het waren geen makkelijke pasjes, maar een goede choreografie. Wat wel opviel, waren de kledingwissels. Jason heeft maar liefst vier keer gewisseld van kleding, in 105 minuten tijd. Ook bleven de dansers wisselen van kleding en werd het decor aangepast. Het was een theatrale ervaring en anders dan meesten gewend zijn. Maar het extreem over seksualiseren van vrouwen, werd een beetje te veel. Daarin moet Derulo nog een balans vinden.

Vocaal was Derulo fantastisch. De hoogte die hij kan raken, komt weinig tot niet voor. Bij het nummer ‘Savage Love’ (bekend door TikTok), danste hij het welbekende dansje mee. De duidelijkheid connectie die werd opgezocht, was iets wat de fans ook niet hadden verwacht. Hij gaf speeches, was Nederland dankbaar en praatte over zijn jeugd. We kregen een andere kant te zien, van deze charmante man. Bij onder andere ‘Marry Me’ nam hij een moment alleen op het podium. Na de helft van show, gaf Derulo aan de show een ‘draai’ te geven. Mainstream nummers zoals ‘Love Tonight’ werden gemixt en er werd gesprongen op het podium. Niemand wist wat er aan de hand was. EDM muziek dreunde door de geluidsinstallatie, het was geen concert meer, maar een rave. Jason Derulo wist echt hoe hij een feest van een show moest neerzetten. Het constant schakelen van emoties door de nummers, zorgde voor overprikkeling maar ook dat de fans steeds te maken kregen met nieuwe sensaties.

Tijdens het nummer ‘Dirty’, ging éindelijk het shirt van Derulo uit. Elke vrouw (en stiekem ook elke man) had op dat moment gewacht. Hij sloot af met ‘Want To Want Me’. Het was lang geleden, dat Jason Derulo in Nederland had opgetreden. Het was het juiste moment om terug te komen, te laten zien aan Nederland wie hij was. Jason Derulo heeft de Ahoy verpletterd met zijn talent

Deel: