Toen de Eindhovense remme, opgeleid aan de Herman Brood Academie, vier jaar geleden debuteerde met zijn eerste single ‘get older’, speelde hij door corona noodgedwongen voor lege zalen. Des te knapper dat hij met deze en andere singles als ‘half a world away’ en ‘lose touch’ de airplay charts van Nederland, Duitsland, Frankrijk en Tsjechië wist te bestormen.

Inmiddels heeft deze multi-instrumentalist, talentvolle liedjesschrijver en zanger twaalf singles en een EP op zijn naam staan. Zijn nieuwste single ‘heat’ komt samen met een videoclip uit op 9 februari. Later deze maand volgt de akoestische versie, vergezeld door een YouTube Circle Session-video.

‘heat’ is een van de meest speelse nummers die hij tot nu toe schreef, zegt remme: “Het gaat over nerveus worden in de buurt van iemand die je leuk vindt. Het doet mij denken aan mijn tienerjaren. Als jonge gast probeer je indruk te maken op mensen. Maar dat lukte meestal niet.”

Vorige week trad hij op in München, Berlijn en Keulen als voorprogramma van Chris James. remme is zo’n artiest die live altijd levert, dus kom maar op met die volle zalen in Nederland.

Deel: