Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Dylan @ Gloria-Theater.

Concerttip zondag 4 februari: Dylan @ Gloria-Theater

Als je gelooft in voorbestemming, dan is de Britse zangeres Dylan daar misschien wel een goed voorbeeld van. Zij was er namelijk al vroeg van overtuigd dat ze voorbestemd was om artiest te worden. Een lot dat haar overigens prima past, want met haar overdosis aan talent en stralende aanwezigheid zit het meer dan goed. Geen wonder ook dat de BBC haar tipte in de 2023 editie van Radio 1’s ‘Sounds Of’ poll.

Ze kreeg muziek met de paplepel ingegoten door haar vader, met een streng dieet van stadionrock. Geen wonder dus dat ze, bij haar eerste optreden als elfjarige, haar publiek begroette met een welgemeend “Hello Wembley!”. Inmiddels zijn we ruim twaalf jaar verder en heeft de drieëntwintigjarige Dylan haar eigen geluid gevonden, wat goed te horen is op haar twee EP’s. In haar elektronische synthpop liedjes laat ze echter nog steeds doorschemeren dat er een rockrandje aan deze Engelse revelatie zit.

Deel: