Singer-songwriter Conan Gray (25) volgde het inmiddels klassieke YouTube-parcours van vlogs naar gezongen covers naar eigen muziek. Zijn eerste album ‘Kid Krow’ bereikte in Amerika de top 10, het tweede album, ‘Superache’ deed het ook hier goed, met een top 10-albumnotering.

Nu is zijn derde aanstaande: op 5 april verschijnt ‘Found Heaven’, geproduceerd door Max Martin (The Weeknd, Adele, Ariane Grande) en Shawn Everett (The Killers). Albumteaser is de single ‘Lonely Dancers’, die op 9 februari uitkomt. De drie eerder verschenen singles ‘Killing Me’, ‘Winner’ en ‘Never Ending Song’ doen het al geweldig, met samen 130 miljoen streams.

Gray staat bekend om zijn goudeerlijke songteksten en openhartige interviews. Over ‘Superache’ vertelde hij : “It felt like scraping my ribs of any last bits of meat.”

Vorig jaar stond Conan Gray op de podia van Coachella, het Zuid-Amerikaanse Lollapalooza en in het Central Park in New York. Zijn laatste show in Nederland dateert uit 2022, toen hij optrad in een uitverkocht AFAS Live.

Deel: